New column

Trenduri 2022 Mendola Fabrics

Lumea textilelor este mereu în mișcare, iar trendurile din această sferă au o experiență reală în arta schimbării rapide. Tendințele în materie de draperii și perdele se bucură și ele de noi abordări, îndemnându-ne să vedem elementele familiale sub o lumină nouă.

 

Tendințele acestui an și-au găsit inspirația în natură, în mediul urban sau în trenduri globale, cum este cel al sustenabilității, iar în colecțiile Mendola Fabrics au prins viață prin diferite modele, texturi sau palete de culori.

 

Descoperă tendințele anului 2022 în materie de draperii și perdele:

VEGETAL / LUSH GREENERY

Natură pură în culoare și formă!

 

Legătura dintre natură și spațiile în care locuim devine una tot mai strânsă atunci când e vorba de textile. Creând o simbioză între materiale naturale, culori și textile putem infuza încăperile cu o atmosferă caldă. Texturile plăcute, formele nedefinite, pigmentate în nuanțe de verde deschis și culori pământii definesc trendul Vegetal.

 

Pattern-urile care ilustrează vegetația, formate din frunze supradimensionate sau modele botanice viu colorate, aduc un plus de vitalitate și însuflețesc conceptele de amenajare cu un aer exotic. 

New column

Colecțiile Mendola Fabrics: Trendul Vegetal se oglindește în pattern-urile botanice din colecția Saronga, care cuprinde atât modele abstractizate cu frunze delicate cât și motive exotice. Paleta cromatică vibrantă ne aduce mai aproape de natură, creând o atmosferă familiară, plăcută. Colecția Saronga transformă modelele vegetale în piese de artă, care dau viață amenajărilor și ne amintesc de puritatea naturii și de diversitatea ei. 

 

Colecția Primăvară-Vară aduce modele vegetale unice. Amazonia este o draperie deosebită, cu un model vegetal abstractizat, care pare pictat pe baza fină de catifea. Nuanțele variate de verde sunt puse în evidență de tușele aurii, care aduc un plus de personalitate țesăturii. Draperia Dominica aduce o reinterpretare a unui model vegetal, într-o formă mai grafică, modernă. 

MINIMAL / ORGANIC ESSENCE

Inspirat din simplitatea și longevitatea stilului scandinav, trendul Minimal este caracterizat de nuanțe monotone, de bej, gri și alb și de nuanțe închise, care aduc paletei de culori o nouă dimensiune. Acest trend are o personalitate autentică și minimalistă, funcționațitatea și longevitatea fiind în centrul atenției.

 

Trendul aduce o nouă abordare în ceea ce privește textura țesăturilor, combinând materiale de densitare și greutate diferită. Miza principală este găsirea unui echilibru perfect între culoare și textură, aducând compoziții și concepte pline de armonie. Echilibrul vizual este dat de nuanțele pământii, care dau un plus de naturalețe spațiilor. Acest trend este influențat de stilul Scandinav, un stil marcat de simplitate și naturalețe.

New column

Colecțiile Mendola Fabrics: Jocul de texturi și frumusețea simplității sunt vedete în colecțiile Scandi și Basic. Țesăturile cu aspect natural, nuanțele temperate și mixul de texturi definesc aceste două colecții. Paleta de culori în tonuri neutre pune în valoare amenajările și trasează un concept minimalist, curat.

 

Colecția Primăvară-Vară 2022 aduce noi draperii minimaliste, cum sunt Cove și Hugo, două țesături simple, rafinate, care sunt disponibile într-o paletă cromatică variată, de la verde și galben până la nuanțe temperate de bej sau gri. Perdeaua Viva, aduce încăperilor un efect vizual deosebit prin aspectul de degrade al țesăturii. Noua colecție aduce și un nou produs inovativ în sortimentul Mendola Fabrics:

Refresh, o perdea cu proprietăți de purificare a aerului. 

Perdele și draperii ECO, din materiale reciclate

Consumul excesiv al resurselor limitate a dus la regândirea modului în care ne putem folosi de deșeuri. Modurile de creare a noilor produse au fost regândite, dând naștere materialelor din poliester reciclat.

 

Cererea pentru textile sustenabile este în creștere, iar gama Eco de produse Mendola Fabrics devine anual mai variată.

 

În colecția de Primăvară-Vară 2022 am lansat 17 noi perdele și draperii din țesături cu conținut de poliester reciclat. O selecție de perdele din țesături simple, dar și draperii cu modele complexe, curajoase vor aduce frumusețea și grija față de natură în căminele noastre.

 

Draperiile Nebbia și Pacco impresionează prin modelele îndrăznețe, iar perdele precum Magma sau Aria aduc un plus de naturalețe datorită texturilor asemănătoare fibrelor naturale.

Ce este poliesterul reciclat?

Poliesterul reciclat oferă o nouă viață sticlelor PET și altor surse de poliester. Materialul capătă o nouă întrebuințare sub forma de textile, ambalaje sau chiar obiecte decorative. Astfel, reușim să protejăm mediul înconjurător.

 

Produsele obținute din poliester reciclat sunt la fel de curate și sigure ca și cele din poliester convențional, doar au ca beneficiu adăugat folosirea unei cantități mai mici de materii prime noi.

GEOMETRIC / URBAN EXPRESSION

Trendul Geometric cere curajul de a fi diferit. Modelele geometrice mari și mici dau profunzime țesăturilor și sunt o exprimare artistică neîngrădită. Combinațiile inedite de nuanțe sau țesături rezultă într-un joc armonios de culori și texturi pline de vitalitate.

 

Paleta somptuoasă de culori și imprimeurile dramatice sunt un element statement în orice încăpere.

New column

Colecțiile Mendola Fabrics: Expresivitatea modelelor curajoase și personalitatea puternică a culorilor primare sunt vedetele colecțiilor Archiline și Monograma. Aceste două colecții reunesc draperii și perdele cu pattern-uri statement, de inspirație etnică sau cu elemente geometrice sau abstracte.

 

Modelele curajoase în nuanțe aprinse sunt un mod în care creativitatea prinde viață și oferă vitalitate spațiilor. Acest trend se regăsește în modelele expresive ale draperiilor Accent, Mohave, Mozaic și Ragusa, din noua colecție de Primăvară-Vară 2022.

SOFISTICAT / TIMELESS GRACE

Trendul Sofisticat reunește țesăturile deosebite, în culori inspirate din pietre prețioase. Materialele de o finețe fermecătoare ne transpun în ere demult trecute, în care pășim ca într-un vis prin faldurile bogate și texturile ample ale țesăturilor. Simțul tactil are un rol deosebit de important, iar texturile bogate și rafinate subliniază caracteristicile trendului. Culorile intense sunt combinate cu nuanțe neutre pentru a crea contraste vizuale, pentru proiectarea unor spații luxuriante, în stil clasic, vintage.

New column

Colecțiile Mendola Fabrics: Acest trend este ilustrat de către colecțiile Jade, Quadra și Axioma, prinzând viață datorită nuanțelor sidefade, a modelelor clasice și a pattern-urilor impunătoare.

 

Colecția Jade este îmbogățită de materiale deosebite, care reflectă lumina și trezesc materialele la viață datorită elementelor strălucitoare, sclipicioase sau sidefate.

 

Colecția Quadra este definită de modele clasice și elemente vintage, care însuflețesc stilului vintage un aer atemporal.

 

Colecția Axioma reunește cele mai reprezentative modele din articolele Mendola Fabrics, așadar modelele clasice și paleta cromatică care definesc stilul sofisticat sunt cuprinse și în această colecție

 

Fie că este vorba de elemente sofisticate moderne sau țesături în stil clasic, trendul Sofisticat se regăsește în Colecția de Primăvară-Vară. Țesăturile cu texturi bogate precum Tigris, Scento sau Intense și delicatețea modelelor clasice, atemporale, cum sunt Bohemia, Giada sau Noa, aduc un plus de elegață încăperilor.

 

FLORAL / FULL BLOOM

Energia încântătoare a stilului floral reflectă delicatețe și optimism. Modelele florale se împletesc cu nuanțele pastelate și texturile fine și creează o atmosferă romantică în care florile brodate sau printate, abstracte sau clasice aduc încăperilor un aer jovial și proaspăt.

 

Fie că este vorba de modele florale voluminoase sau de detalii florale fine, modelele florale sugerează ideea de speranță, înflorire și transformare și ne invită să visăm la un viitor în plină floare. Trendul Floral este influențat de stilul Romantic, în care materialele creează o atmosferă intimă.

New column

Colecțiile Mendola Fabrics:  Acestui trend îi este dedicată colecție Riviera. Motivele florale ocupă un loc important în colecțiile Mendola Fabrics, acest trend fiind unul care definește o mare parte din draperiile și perdelele noastre.

 

Elementele florale se ascund în detalii fine brodate sau stau în centrul atenției ca motive supradimensionate în nuanțe de roz, mov sau galben.  Modelele florale voluminoase, cum sunt în cazul draperiilor Ortigia sau Amore – pot fi folosite ca elemente statement, în timp ce modelele delicate, cum este Floria, completează discret amenajarea. 

Coș de cumpărături