Banner Desktop

Perdele și draperii din materiale sustenabile, în armonie cu natura

În goana noastră după ultimele tendințe, culori, țesături sau modele este important să nu neglijăm un aspect important: sustenabilitatea. Grijă față de natură este un aspect care se va infiltra în tot mai multe fațete ale vieții noaste, iar sustenabilitatea va deveni un laitmotiv al deceniului.

 

Consumul excesiv al resurselor limitate a dus la regândirea modului în care ne putem folosi de deșeuri. Mulți designeri au început să regândească procesele prin care crează produse, dând o noua viață obiectelor înainte să ajungă în groapa de gunoi. Cererea pentru obiecte de decor, îmbrăcăminte sau textile din materiale sustenabile crește, iar oferta devine tot mai variată.

 

În ceea ce privește produsele Mendola Fabrics, ne propunem să introducem o perdea sau draperie din materiale sustenabile sau din poliester reciclat în fiercare colecție.

 

În Colecția Toamnă-Iarnă 2021 am inclus Sanremo, o perdea delicată, din poliester reciclat, care poate completa orice tip de amenajare mulțumită simplității modelului. Însă portofoliul nostru se bucură de o gamă variată de perdele din materiale sustenabile sau poliester reciclat.

 

Ce este poliesterul reciclat?

Poliesterul reciclat oferă o nouă viață sticlelor PET și altor surse de poliester. Materialul capătă o nouă întrebuințare sub forma de textile, ambalaje sau chiar obiecte decorative. Astfel, reușim să protejăm mediul înconjurător.

 

Produsele obținute din poliester reciclat sunt la fel de curate și sigure ca și cele din poliester convențional, doar au ca beneficiu adăugat folosirea unei cantități mai mici de materii prime noi.

Perdele și draperii din materiale sustenabile

Perdelele din materiale reciclabile din colecțiile noastre sunt unele minimaliste, cu modele simple și cu textură fină și cu aspect natural. Ele se pot combina cu modele mai îndrăznețe de draperii sau se pot integra cu ușurință în orice stil de amenajare.

Atunci când alegi o perdea din materiale reciclate te bucuri nu doar de aspectul ei, ci și de povestea pe care o are în spate.

Poliesterul reciclat nu este însă singura variantă de material prietenos cu natura. O alternativă bună la poliesterul convetional o poate oferi și bumbacul. Bumbacul este o fibră naturală, regenerabilă și biodegradabilă, care are un rol important în viețile noastre. Astăzi, bumbacul este cea mai utilizată materie primă din lume.

 

Țesătura naturală, plăcută la atingere este o soluție versatilă pentru draperii unice, cu modele deosebite, cum sunt cele din colecția Eclipse. Ercole și Martinique sunt două draperii din 100% bumbac, care au fost adăugate cu ocazia lansării Toamnă-Iarnă 2021 în colecția Eclipse, colecția dedicată designerilor de interior.

Draperii din 100% BUMBAC

Design interior în armonie cu natura

Designul interior sustenabil înseamnă mai mult decât materiale reciclate sau naturale.

Înseamnă să luam alegeri asumate, să găsim materiale și produse de calitate, care să reziste în timp și care să arate la fel de bine și peste ani de zile. Înseamnă să creem o legătură între design și natură, prin elementele folosite. O perdea din materiale reciclate sau o draperie din fibre naturale poate fi un punct bun de pornire atunci când schimbi amenajarea cămunului tău și vrei să o faci cu responsabilitate față de mediu, iar modelele și țesăturile materialelor Mendola Fabrics sunt aici să te inspire.

Kerida Campanie Web
Coș de cumpărături