New column

Ghid: Cum să cumperi articole Ready-Made

Beneficiile achiziționării perdelelor și draperiilor gata cusute (Ready-Made)

Dacă aveți o fereastră de dimensiuni relativ normale și formă standardaveți opțiunea de a va achiziționa perdele și draperii care deja au fost gândite și croite pe aceste dimensiuni. Aceste produse se pot achiziționa direct, fără a mai fi nevoie de alte măsurători sau consultanță de specialitate.

 

Cea mai bună metodă de achiziționare a articolelor ready-made este cea online cu livrare direct acasă, astfel încât nu sunteți nevoit  așteptați săptămâni întregi pentru a obține acea tușa finală de design, a camerei sau casei dumneavoastră.

 

Perdelele și draperiile gata cusute (Ready-Made) sunt disponibile într-o gama foarte variatăPuteți găsi produse potrivite pentru orice locuința, fie  vorbim de tipul de material (voile – țesătură cu o transparență ridicată, blackout – ce optureaza în totalitate trecerea luminii naturale sau dimout – ce permite opturarea parțială a luminii), de design (floral, geometric, abstract, clasic, modern, uni etc) sau de stil (modern, tradițional, vintage etc.).

New column
New column

Un alt aspect important referitor la perdelele și draperiile gata cusute este faptul că prețul lor este unul atrăgător și se încadrează foarte bine în bugetul oricărui client.

 

Alegerea acestui tip de perdea sau draperie gata cusută (recomandăm brandul Mendola Interior) vă garantează calitatea și manoperă, similare cu ale unui produs la comandă, dar la un preț mult mai avantajos.

Cum să faci măsurătorile pentru perdelele și draperiile gata cusute (Ready-Made)

 

Sunt necesare două măsurători principale pentru a alege, în mod corect, perdeaua sau draperia, acestea fiind: lățimea și lungimea (căderea). 

Vă sfătuim să utilizați întotdeauna o ruleta metalică pentru asigurarea unei măsurători cât mai precise.

 

• Lățimea: Măsurați întodeauna galeria/bară (între capetele decorative) sau șină (în întregime, de la un capăt la altul). Măsurătorile se vor face în centimetri, rotunjind în sus dacă aveți dimensiuni cu virgulă (ex. 139,4 cm, rotunjiți la 140 cm). 

Nu măsurați niciodată fereastră pe lățime, ci bară sau șină!

 

• Lungimea (căderea): Măsurătorile pentru lungime se încep din partea de sus (locul din care măsurați depinde de sistemul de prindere și de tipul de perdea/draperie pe care vreți să îl alegeți).

New column

- Pentru draperii/perdele cu modalitate de prindere pe inele: măsurați din partea de sus a barei până la podea, adăugând o marja de 4 cm (partea de material de deasupa inelului).

 

- Pentru draperii/perdele cu modalitate de prindere pe rejansă:

pe bară cu inele - măsurați de sub inelul agățat pe bară până la podea;

pe șină - măsurați din partea de sus a șinei până la podea.

 

Întotdeauna măsurătoarea se face până la 1 cm deasupra pardoselii sau a pervazului, dacă doriți că perdeaua/draperia să nu coboare până jos.

New column
New column

Cum alegeți perdele și draperii gata cusute (Ready-Made)

• Lățimea materialului este un factor foarte important de decizie.

Când cumpărați materiale la bucată sau la set, fiecare bucată de material întinsă, este de preferat să acopere dimensiunea galeriei sau a șinei, astfel încât, atunci când le incretiti și poziționați, cele două să acopere frumos și corect geamul.

 

În cazul perdelelor, se utilizează de cele mai multe ori, o singură perdea pe un geam. De preferat este că lățimea perdelei să fie dublă față de dimensiunea șinei sau galeriei, pentru un aspect plăcut și corect.

 

Aceste lucru vor face că, indiferent de tipul de prindere sau încrețire, perdeuaua/draperia să se potrivească pe șină, bară sau galeria ferestrei dumneavoastră. Ele vor părea mai înguste din cauza faldurilor/incretirii decât dimensiunea înscrisă pe ambalaj, deoarece această din urmă se referă la lățimea materialului întins.

New column

• Dimensiunile standard ale perdelelor și draperiilor gata cusute (Ready-Made)

Perdelele și draperiile gata cusute Mendola Interior sunt disponibile în mai multe dimensiuni. Disponibilitatea lor pe o anumită dimensiune depinde de sistemul de prindere/încrețire.

 

Cele mai utilizate dimensiuni sunt:

- Draperii: lățime 140cm x lungime 245 cm sau 210cm x 245 cm

- Perdele: lățime 140cm x lungime 245 cm sau 300cm x 245 cm

 

În funcție de magazinul de unde achiziționați, disponibilitatea produsului, metodă de prindere/încrețire și tipul de material sunt disponibile și alte lățimi sau lungimi ale acestor produse. Va recomandăm să consultați magazinele online și cele fizice pentru detalii, după caz.

Coș de cumpărături