New column

Trendul NATURAL: frumusețea amenajărilor inspirate din natură

Agitația specifică ritmului urban este contrabalansată de practicile și influențele provenite dinspre sfera naturală. Direcțiile de trend ale ultimilor ani ne-au învățat cum putem crea adevărate oaze de verdeață în propria locuință, dar și cum să ne găsim inspirația în natură. Paletele cromatice inspirate din natură, aduc în prim plan nuanțe naturale, nevopsite, pe suprafețe care par neșlefuite. Regăsirea liniștii presupune stimularea simțurilor prin intermediul nuanțelor preluate din natură (terra) și educate de către om.

 

Țesăturile sunt uni, fără pattern, iar textura este una naturală, care dă impresia neprelucrării sau a unei prelucrări minimale. Amenajarea unui spațiu pe linia acestui trend implică utilizarea suprafețelor nefinisate, în culori cât mai apropiate de cele din natură, cu mobilier și accesorii minimale din materiale precum lemnul.

Trendul Natural în colecțiile Mendola Fabrics

Prin intermediul Colecțiilor Saronga și Scandi, regăsim țesături de perdele și draperii potrivite pentru stilul de amenajare natural. Raportându-ne la cele două colecții emblematice acestui stil, trendul dedicat regăsirii liniștii și echilibrului, se împarte în: perdele și draperii din sfera naturală; perdele și draperii din sfera exotică. 

Perdele și draperii din sfera naturală:

Textura țesăturilor emană frumusețea imperfecțiunii naturale, aceasta având un aspect mai natural. Articolele sunt uni, fără model, completând astfel stilul natural cu cel minimalist. Accentele minimaliste oferă designului natural note moderne subtile. Paleta cromatică creonează un spațiu în care siguranța, căldura și liniștea împrumutată din natură, reprezintă cheia către (re)întoarcerea la propria natură.

Perdele și draperii din sfera exotică:

Țesăturile care își au inspirația în vegetația luxuriantă a pădurilor tropicale, transmit energie, vitalitate, prospețime și conferă încăperii un design care invită natura să invadeze spațiul interior. Paleta cromatică gravitează în jurul nuanțelor de verde, iar texturile fine ale țesăturilor sunt rafinate.

Coș de cumpărături