New column

Trendul MULTI-ETNIC: amenajări expresive inspirate din diferite culturi

Regăsirea identității multietnice reprezintă o sursă de inspirație continuă. Societatea este permanent influențată de cultura individuală și colectivă, aceasta fiind corelată cu diversitatea etnică și micro-culturile specifice fiecăreia. Trendul ascendent, al acceptării și influențelor provenite dinspre micro-culturile care formează societatea, determină reinterpretarea rădăcinilor etnice și adoptarea lor inclusiv în direcțiile globale de design și fashion.

Articolele artizanale au căpătat o valoarea mai mare, acestea fiind ridicate la nivel de artă. Originalitatea artizanatului împletită cu valoarea dată tradiției generează un trend cultural, multietnic, în care atenția dată țesăturilor cu patternuri etnice ocupă un loc central. Experiența individuală a fiecăruia și identitatea cultural-etnică, reprezintă surse prețioase de inspirație – pentru proiectarea unor amenajări interioare originale, cu specific etnic reinterpretat. 

Trendul MULTI-ETNIC în colecțiile Mendola Fabrics

Cu patternuri expresive inspirate din diferite culturi, Colecția Monograma este reprezentativă trendului multi-etnic. Perdele și draperii cu patternuri originale, transpun interioarele în sfera internațională de inspirație etnică. Țesăturile sunt plasate în amenajări completate cu accesorii din lemn sau metal neșlefuit, care par realizate manual. Ratanul sau pânza care imită inul completează tabloul etnic. Paleta cromatică este generoasă, implicând un mix dintre culorile vii, puternice și cele calde, în tonalități temperate, chiar pasteluri. 

Coș de cumpărături