Banner Desktop

Responsabilitate socială și implicarea în comunitate

Mendola Fabrics dă viață perdelelor din 1994. Pasiunea noastră pentru textile este alimentată de comunitatea din jurul nostru, care ne motivează să căutăm mereu noi modalități de a fi mai buni.  Suntem conștienți ca și companie cât de importantă este necesitatea implicării sociale și că valorile noastre organizaționale trebuie să ne ghidează în demersurile de a gândi și acționa în mod responsabil. 

 

Prioritatea noastră este responsabilitatea față de angajații, partenerii și colaboratorii noștri și față de toată comunitatea care ne înconjoară. Am reușit prin cultura noastră organizaționașă să atragem și să păstrăm îndeaproape oamenii potriviți, alături de care ne implicăm regulat în proiecte caritabile și sociale, care să aducă un plus de bunătate.  

 

Ne angajăm în acțiuni de sustenabilitate și încercăm să păstrăm cele mai înalte standarde și practici de etică profesională, nutrind un respect profund pentru angajații și partenerii noștri, pentru comunitatea noastră și mediul înconjurător, promovând practici echitabile și responsabile în afaceri. 

New column

Mărțișoarele Asociației Magic

Anul acesta, primăvara a venit alături de fapte bune.  
 
2021 sosirea primăverii a fost vestită de către minunatele mărțișoare create de către copii de la Asociația Magic.  

Asociația Magic este o organizație non-guvernamentală care ajută copiii grav bolnavi și familiile acestora. Mărțișoarele create de mâinile magice ale copiilor au fost dăruite echipei noastre, fiind nu doar mesageri ai primăverii, ci și al faptelor bune. Cu ajutorul banilor adunați, am putut susține Asociația Magic, care susține astăzi 12 proiecte și a ajutat peste 5,000 de beneficiari prin implicarea a peste 2000 voluntari. 

 

"Prima întâlnire cu Asociația Magic a avut loc în 2019 în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Atunci am organizat primul eveniment dedicat copilașilor angajaților Mendola Group printr-un atelier de făcut turta dulce. Am adus bucurie pe obrăjorii copilașilor prin farmecul și dedicația cu care echipa minunata de voluntari de la Magic ne-au făcut vizita și au organizat atelierul pentru noi. Comunitatea Mendola Fabrics are un angajament serios în sprijinirea inițiativelor și programelor care îmbunătățesc viața și oportunitățile copiilor. Toate acțiunile în care ne implicăm încercăm să le organizam cu participarea activă a colegilor pentru că am realizat ca bucuria și magia este în a oferi, a crea ceva valoros comunității." Nagy Noemi, HR Manager 

New column

Mendola Fabrics & Clujul Sustenabil la Deco Days 2021

În cadrul Deco Days 2021 ne-am unit forțele cu Asociația Clujul sustenabil și am creat un stand dedicat textilelor upcycled. Resturile de material din atelierele noastre au fost transformate în perne decorative, sacoșe și obiecte de artă, primind astfel șansa la o viață nouă și evitând să ajungă în groapa de gunoi.

Banii adunați din această inițiativă au fost donați către Clujul Sustenabil, un grup colaborativ inițiat de cetățeni implicați civic, care sprijină inițiative economice, sociale și de mediu de la nivelul Clujului,în scopul dezvoltării urbane sustenabile.

De asemenea, pentru a răspândi mesajul sustenabilității la un public cât mai larg, în cadrul evenimentului a avut loc un pannel de discuție intitulat ”Bringing textiles BACK to life”. Alături de Asociația Art Mirror, Atelier Roca și Clujul Sustenabil am dezbătut subiecte legate de design interior și sustenabilitate.

”A fost o experiență minunată care ne-a permis să întâlnim oameni cu o viziune foarte clara despre ce trebuie sa facem, pentru a avea mai multă grija de planetă, de mediu și până la urmă de noi. Am învățat cu toții mai mult despre sustenabilitate de la oameni pasionati și am făcut pasi aceasta directie pe care, ca și companie, am îmbrățișat-o cu drag și în care ne regăsim.” Oana Luca, Product Manager

New column

Shoebox – cadouri pentru copii

În inițiativa de tip Shoebox ne-am implicat datorită dorinței colegilor. Anul acesta am rugat colegii să-și aleagă o activitate festivă preferată de pe o listă lungă de idei.

Preferatul colegilor a fost să sprijinim o cauză socială din jurul comunității noastre.
 
Așadar, ne-am unit forțele la nivel Mendola Group și am transformat activitatea Shoebox într-o după masa de teambuilding. Am adunat și am cumpărat împreună o varietate de articole utile, după care le-am sortat în funcție de vârstă și le-am împachetat și etichetat cu grijă. Anula acesta am pregătit 100 de pachete de Crăciun care vor fi dăruite copiilor din mediul rural din jurul orașului Cluj-Napoca.
 
Cu sprijinul CERT Transilvania, cutiile pline cu jucării, cărți, dulciuri și alte produse de necesitate au răspândit bucuria Crăciunului.

Alături de CERT Transilvania, ne implicăm anual și în acțiuni de împădurire, unde toată echipa participă mereu cu drag.

Comunitatea în care trăim a fost mereu importantă pentru grupul nostru de firme și pentru echipa noastră, dar în ultimii ani am simțit și mai intens nevoia de a face parte din comunitate și dorința de a da, de a ajuta, de a fi alături de ceilalți. Astfel, ne-am bucurat de oportunitatea oferită de cei de la CERT Transilvania, care ne-a dat ocazia ca fiecare dintre noi să ofere ceva din inimă și să aducă bucurie unui copilaș. Pregătirea împreună a cadourilor ne-a dat ocazia să ne simțim bine și să petrecem timp de calitate împreună și chiar ne-a ajutat să ne dezvoltăm și abilitățile de împachetare.

Experiența ne-a motivat cu siguranță să participăm și în viitor la cât mai multe astfel de acțiuni. ” Orsolya Mohacsek, CEO

Coș de cumpărături