Banner Desktop

#DesignStories cu Letiția Grigore și Mihnea Vicu - MITO INTERIORS

Textilele pot schimba complet înfățișarea unei încăperi. Încă din primele etape ale unei amenajări, materialele folosite în concept sunt alese cu atenție, în funcție de dimensiunea spațiului, de volumul pieselor de mobilier și de atmosfera dorită.

 

MITO INTERIORS este echipa formată din designerii Letiția Grigore și Mihnea Vicu. Prin îmbinarea designului de interior cu cel de produs, Letiția și Mihnea creează concepte de amenajări interioare axate pe nevoile beneficiarilor. Aceștia se ghidează după principiul “designul de interior redă energia locuinței” și creează în proiectele lor o simbioză între lumină și materialitate.

 

Letiția și Mihnea au ales să lucreze cu textilele Mendola Fabrics datorită gamei largi de modele și țesături, care îi ajuta să își îndeplinească scopul final - acela de a se folosi de lumină în amenajări și de a aduce o nota de sculpturalitate în concepte

New column

Rolul textilelor în geometria amenajării

În funcție de materialul ales pentru draperii și perdele putem influența atmosfera pe care dorim să o redăm.

Alegând o perdea aerată, într-o nuanță deschisă precum REFRESH ALB V1 am adus sentimentul de vară, căldură și deschidere într-un spațiu interior. O draperiei precum PACO CREM V1, poate fi folosită cu ușurință atât într-un spațiu mic, cu deschidere limitată spre exterior, cât și într-un spațiu cu suprafețe vitrate mari, precum cel redat mai sus. O astfel de draperiei poate filtra excesul de lumină când vine vorba de o suprafață vitrată, fără să îngreuneze sau să închidă spațiul.

Draperiile și perdele oferă o notă de intimitate și delicatețe în orice încăpere, indiferent de dimensiunea spațiului și creează o trecere lină de la spațiul extern spre cel intern.

Acestea filtrează aerul, devenind un organ vital în amenajarea imobilului. Modelul de perdea folosit pentru acest concept de amenajare este “REFRESH ALB V1” din colecția Scandi (SS22). Acesta prezintă proprietăți de purificare a aerului, funcționând constant, eliminând particulele nocive din aer, motiv pentru care produsul este potrivit atât pentru un mediu suburban, cât și unul urban.

New column
New column

Într-un concept de amenajare care presupune un spațiu larg și înalt, draperiile și perdelele sunt un factor sculptural, cu rol de liant al elementelelor din amenajare.

New column

Textilele sunt un factor important și când vine vorba de aspectul imobilului din exterior.

 

Trebuie luată în calcul integrarea draperiilor și a perdelelor în arhitectură, ținând cont de fațadă, de elementele de decor, de ritmicitate și de deschiderea spre exterior.

New column
New column

Acestea nu trebuie văzute că un simplu accesoriu al interiorului. Este recomandată optarea pentru un model de perdea ce creează o relație plăcută cu fațada imobilului.

 

Funcțiunile încăperilor definesc aspectul perdelei. Aceasta este atât un element de comunicare între exterior și interior, cât și unul de “problem solving”, având utilități, precum blocarea completă a luminii (draperii tip black-out) și crearea jocurilor de lumini, prin ritmicitatea faldurilor.

New column
New column

Culorile și țesăturile alese pentru textil împreună cu materialele folosite pentru piesele de mobilier dau tonul amenajării.

 

Pe lângă culoare, piesele textile sunt cele care dau fluiditate spațiului, îmbină geometria cu lumina și creează atmosfera mult dorită. În funcție de dorința beneficiarului, perdele și draperiile pot schimba lumina de la interior, poate anula sau crea un contrast intens, pot aduce mai multă deschidere sau mai multă intimitate.

Coș de cumpărături