Banner Desktop

#DesignStories - Camelia Sisak, Arhitect și co-fondator Atelier Mass

New column

Perdelele și draperiile sunt elemente care dau personalitate unei încăperi și pot transforma complet atmosfera unui spațiu. Alegerea textilelor potrivite este o alegere care merită toată atenția - de aceea am stat de vorbă cu Camelia Sisak despre texturile, paleta de culori și patternurile deosebite ale colecției de Primăvară-Vară Mendola Fabrics.

 

Camelia Sisak este arhitect și co-fondator al biroului de arhitectură Atelier Mass din Cluj-Napoca. 

 

Camelia a studiat arhitectura la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi la Ecole d'Architecture din Grenoble. A fost asistent universitar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și a făcut parte din echipa Pavilionului României ICR în 2010 și 2012 la Bienala de Arhitectură de la Veneţia. Proiectul Muzeon din 2019 a fost nominalizat și prezentat la diverse expoziții de arhitectură naționale și internaționale.

 

Camelia este alături de Mendola Fabrics în cele mai ambițioase proiecte (Heimtextil, Deco Days), iar colecțiile de perdele și draperii sunt puse în cea mai bună lumină datorită amenajărilor create de ea.

Sustenabilitatea - un factor important în alegerea textilelor

Lansarea unei noi colecții este un prilej important pentru îmbunătățirea unui brand atât de constant dezvoltat și vizionar ca Mendola Fabrics. Casele noastre trebuie să își asume mai multe roluri și adesea ne dorim spații care să fie versatile, adaptabile și mai ales confortabile. Materialele unei case trec și ele prin aceste etape de adaptare și reconfigurare estetică.

 

Este de apreciat direcția spre sustenabilitate pe care Mendola Fabrics a îmbrățișat-o atât de evident în această nouă colecție de primăvară-vară prin utilizarea țesăturilor din materiale reciclate. Gama de textile ecologice s-a extins în ultimii ani și este de așteptat să continue să crească. Sustenabilitatea continuă să fie în fruntea deciziilor privind produsele și planificarea strategică în industria textilă.

New column
New column
New column

Refresh, perdeaua care îmbunătățește calitatea aerului

Un alt lucru interesant este includerea în colecție a materialelor care acționează ca un filtru prin îmbunătățirea calității aerului interior.

 

Ce e remarcabil este păstrarea unui aspect frumos al țesăturii, a transparenței, textilul nu mai are doar un rol estetic ci devine un instrument al locuirii care dă calitate spațiului.

New column

Diversitatea - cel mai important aspect al colecției

Diversitatea produselor, o gamă largă care este îmbunătățită și dezvoltată constant, este cel mai important aspect al colecției. Paletarul de culori este pentru această colecție ratât armonis cât și cuprinzător. Alb, gri, mint, galben muștar, verde, toate culorile sunt în armonie cu natura, o tendință normală se poate spune după o pandemie care a presupus izolare și o reconfigurare a mediului interior.

Modelele florale sunt, în general, de multă vreme populare dar și ușor învechite, însă noua colecție încearcă o abordare mai modernă, ușor abstractizată, picturală, discretă.

Noua colecție geometrică continuă linia începută în ultimii ani, dar aduce o geometrie mai soft, mai puțin riguroasă, culori mai puternice și degradeuri cu personalitate.

Gama de modele sofisticate este axată pe ideea de moliciune, cu o ușoară urmă de decadență, cu indicii clasice de inspirație vintage și estetică feminină.

Modelele vegetale sunt mai îndrăznețe, mai abstracte și s-au îndepărtat de forma mult mai realistă pe care o luau cu câțiva ani în urmă. Modele cum este Amazonia îți oferă o percepție diferită de la distanță sau de aproape, lucru care le face astfel mai interesante vizual.

New column
Coș de cumpărături