New column

Cele mai iubite draperii și perdele din 2021

Începutul anului este momentul perfect pentru a privi spre trendurile și tendințele anului care a trecut și de a ne seta expectanțele pentru anul care ne așteaptă, așadar este timpul pentru a dezvălui lista celor mai iubite perdele și draperii din 2021.

 

Trendurile textilelor înseamnă mai mult decât doar culoare și textură. Un trend spune o întreagă poveste, iar povestea anului trecut este una plină de finețe, naturalețe și grija față de mediu.

 

Fie că este vorba de modele simple, țesături black-out, draperii cu aspect de catifea sau materiale sustenabile, fiecare articol din listă a marcat într-o oarecare măsură anul 2021.

Aici cele mai populare perdele și draperii din 2021:

 

New column

Draperii din catifea

Catifeaua rămâne în top-ul preferințelor în amenajări și în 2021. Textura unei draperii din catifea nu impresionează doar vizual, ci și tactil.

 

Această țesătură aduce încăperii un plus de rafinament, dar creează și o atmosferă caldă și primitoare. Draperiile din catifea Mendola Fabrics s-au bucurat de-a lungul anilor de o atenție deosebită, iar anul acesta această atenție s-a îndreptat în special spre:  

New column
New column
New column
New column

Castellano, o draperie de catifea deosebită, disponibilă într-o paletă largă de culori; Samba, o draperie din catifea în model floral și nuanțe delicate; Lussuria, o draperie elegantă cu inserții metalice sau Scarabeo, o draperie din catifea cu model în relief, realizat prin embosare

New column
New column

Draperii simple

O altă alegere populară au fost draperiile și perdelele din țesături simple. Uni-uri în nuanțe neutre de bej, alb sau gri au pus în valoare amenajările în care au fost incluse iar cele în nuanțe deosebite au impactat atmosfera conceptelor de design.

 

Aprecierea pentru stilul minimalist a fost evidențiată de draperii precum Cheer, Tyler sau Tempera, draperii Uni, cu țesătură simplă, sau de draperii precum Velar, o draperie simplă care are însă o personalitate aparte datorită țesăturii de tip chenille.

New column
New column
New column
New column

Draperii opace, de tip Blackout

Draperiile Blackout, 100% opace, au fost la mare căutare, datorită abilității lor de a bloca în întregime razele soarelui. Draperii populare, reprezentative pentru aceasta categorie sunt Ares, Atlas și Neptun

Țesătura densă facilitează un somn mai odihnitor, datorită faptului că previne lumina de afară să pătrundă în încăpere.

New column
New column
New column

Perdele si draperii cu modele îndrăznețe

În 2021 mulți au luat decizii îndrăznețe în privința draperiilor. Modelele deosebite au fost în top-ul preferințelor, iar cele mai populare articole din această categorie au fost:

Zanzibar, o draperie din jaquard, cu un model animal print, Nympha, cu un model abstract, cu inspirație etnică, Delancy, cu motivele botanice îmbogățite de reflexii metalice;  Teorema, cu modelul geometric, repetitiv și Atticus, cu modelul modern și accente strălucitoare.

New column
New column
New column
New column
New column
New column

Perdele din materiale reciclate

Un alt trend global care și-a lăsat amprenta pe preferințele în materie de textile este cel al sustenabilității. Perdelele din materiale reciclate au fost la mare căutare. Grija față de mediu a influențat creșterea cererilor pentru altfel de țesături.

 

În topul acestei categorii se află perdelele Sanremo, Respiro, Avenue și Ecco, realizate din materiale reciclate. Mai multe informații despre țesăturile din materiale reciclate și din fibra naturală poți găsi în acest articol de blog 

New column
New column
New column
New column

Top articole lansate in 2021

Nu putem contura un top al materialelor fără să menționăm perdelele și draperiile lansate in 2021.

 

Colecția de Primăvară-Vară și cea de Toamnă-Iarnă 2021 au fost îmbogățite de modele geometrice, florale și abstracte, de țesături prețioase de jaquard și catifea dar și de modele minimaliste.

 

Cele mai iubite draperii și perdele din colecțiile anului trecut au fost: Salto, Kerida, Cubano, Java

New column
New column
New column
New column

Suntem curioși să vedem ce ne-a pregătit anul 2022 și nerăbdători să împărtășim perdelele și draperiile următoarei colecții cu tine.

 

Vom dezvălui în curând noutățile anului 2022, așadar rămâi pe aproape!

Coș de cumpărături