New column

Experiența Heimtextil 2020

Heimtextil 2020, în cifre:

• suprafața standului: 130mp

• 500+ clienți și vizitatori interesați

• 5 amenajări, dintre care 4 reprezintă trendurile

• 800+ mostre perdele și draperii

• 75 noutăți din Colecția Primăvară/Vară 2020 prezentate în exclusivitate

• 230+ml perdele și draperii cusute pentru realizarea standului

• 1 stand ready-made cu peste 30 articole expuse

• 25+ echipă prezentă la stand

• 100 cafele/zi

• 400+ sacoșe Mendola Fabrics

• cel mai apropiat client: Ungaria

• cel mai îndepărtat client = Corea

•km parcurși 3.800km

• 20+ zboruri

New column

Heimtextil 2020 în contextul Mendola Fabrics

La început de 2020, tonul în materie de tendințe în design interior este dat în cadrul celui mai important târg din domeniul internațional al textilelor, la Heimtextil. Odată cu fiecare început de an, colecțiile Mendola Fabrics prind viață în contextul celui mai relevant eveniment dedicat textilelor pentru casă.

Suntem la cea de 8-a participare în calitate de expozanți în cadrul târgului. De 8 ani proiectăm standuri îndrăznețe, conturăm lumi creative în care materialele Mendola Fabrics sunt personajele principale. În fiecare an, la Heimtextil, prezentăm în premieră colecția Primăvară/Vară, setăm trendurile în materie de design interior și comunicăm partenerilor ideile noastre despre perdele și draperii integrate în amenajări interioare.

Anul acesta, nu numai că standul nostru a fost mutat într-o nouă locație față de cea de anul trecut (Hala 8.0., Stand D32), ci a căpătat și noi proporții. Fiind amplasat pe o suprafață de 130mp și cu o înățime finită de 503cm, standul Mendola Fabrics a exprimat o anumită prestanță.

Conceptul standului a gravitat în jurul ideii de spațialitate, fiind proiectat precum un spațiu cu libertate de mișcare. Atât spațiul din interiorul standului, cât și cel din exterior, au avut un design aerisit, fără unghiuri invazive care să fracționeze spațiul.

Standul a fost împărțit în două zone majore: o zonă dedicată întânirilor și spațiilor de discutii; o zonă dedicată amenajărilor, prin intermediul cărora cele mai importante trenduri erau redate.

Spațiile destinate discuțiilor și întâlnirilor au fost integrate armonios în designul aerisit al standului: o masă de 8 locuri și una de 4 au fost așezate în mod paralel față de peretele principal al standului; zona de discuție centrală, situată în zona centrală a standului a fost delimitată de către o cortină semi-circulară dintr-un material grizat vaporos și transparent. Această cortină oferea zonei respective de discuții note ferme de intimitate, separând cu grație zona de celelalte. Spațiul de discuție format din fotolii și măsuțe hexagonale, situat în spatele moodului triunghiular, reprezenta un spațiu ușor accesibil, cu mostrare la îndemână.

New column
New column
New column

Zona trendurilor by Mendola Fabrics

În elaborarea trendurilor pentru anul 2020, Heimtextil ne-a îndemnat să privim dincolo de prezent și să creăm prin amenajările interioare o lume originală inspirată din propriile rădăcini. Am acceptat această provocare, iar modul de construcție a standului nostru dedicat inspirației vine ca o confirmare. Însă nu ne-am oprit aici. Mai departe am realizat 2 nișe exterioare  (care reprezintă trendul Glamour și Trendul Urban) și 2 nișe interioare (care reprezintă trendul Natural și cel Minimal), completată de o amenajare extravagantă proiectată precum un statement artistic.

New column

NATURAL / NATURE CALL

Textura țesăturilor emană frumusețea imperfecțiunii naturale, aceasta având un aspect mai natural. Articolele sunt uni, fără model, completând astfel stilul natural cu cel minimalist. Accentele minimaliste oferă designului natural note moderne subtile. Paleta cromatică creonează un spațiu în care siguranța, căldura și liniștea împrumutată din natură, reprezintă cheia către (re)întoarcerea la propria natură.

New column

SPLENDOR / LUXURY FEELING

Inspirate din estetica teatrală, dar cu influențe din universul digital, țesăturile de perdele și draperii au capacitatea de a capta atenția și de a propulsa întregul design într-un spațiu glamour, fermecător, unde granițele dintre realitate și utopie se estompează prin intermediul tehnologiei și al spațiului virtual.

New column

URBAN / CITY LIFE

Trendul Urban conceptualizează culorile primare și texturile netede ale perdelelor și draperiilor în amenajări inspirate de agitația specific urbană. Iluzia de mișcare este captată prin geometriile fine ale materialelor, aceasta fiind esențială în proiectarea unui design inspirat din ritmul intens al marilor orașe.

New column

MINIMAL

O extensie a trendului Natural, moodul Minimal a reprezentat o combinație de culori și texturi în nuanțe deschise, întreaga amenajare fiind proiectată într-un stil minimalist.

Zona perdelelor și a draperiilor finite (READY-MADE)

Standul Mendola Fabrics de la Heimtextil 2020 a expus și sortimentul de perdele și draperii finite alături de alte accesorii pentru casă precum perne decorative, magneți decorativi, ciucuri, legători și pături. Pe lângă brandurile Mendola Interior, Imagine Living Textiles sau Disney Line care se găsesc deja în magazine, am venit în întâmpinarea partenerilor noștri prin posibilitatea de-a și dezvolta propria linie.

New column
New column

Zona Trendurilor Heimtextil - TREND HALL

În fiecare an la Heimtextil sunt lansate cele mai relevante trenduri și tendințe care vor urma să fie abordate pe parcursul următorului an, prin intermediul a 5 mari direcții de stil: Maximum Glam, Pure Spiritual, Active Urban, Heritage Lux, Multi-Local. În cadrul evenimentului, aceste 5 mari abordări stilistice sunt materializate în cadrul Trend Hall, prin expunerea fizică a elementelor care compun direcția propusă.

Pentru a reprezenta cu succes aceste abordări, organizatorii Heimtextil selectează cele mai reprezentative materiale de la toți expozanții, rezultatul final fiind unul reprezentativ și relevant pentru toți participanții.

New column

6 articole Mendola Fabrics alese pentru reprezentarea trendurilor în Trend Hall

Anul acesta pentru reprezentarea celor 5 trenduri, au fost selectate și folosite în cadrul Trend Hall, 6 materiale Mendola Fabrics

• Castellano, terracota

• Hermes, verde

• Hermes, mustar

• Bengal, mov

• Alchemia, bordo

• Velar, mov

Mulțumiri aduse partenerilor

La final de Heimtextil 2020 vrem să le mulțumim încă o dată tuturor celor care au contribuit la acest proiect.

Mulțumim Atelier MASS pentru proiectarea și arhitectura standului; Bianca Comșa pentru styling și amenajare; NeoMesse pentru construcția și montarea standului; Vizualitas Studio - concept grafic și creatie; Norda Shop - mobilier și accesorii; Terminus  - mobilier; Luxline - corpuri de iluminat; Magnolia - ornamente florale; Nobila Casa - accesorii și decoratiuni; Unitrans - transport; Pro Invest - gestionare și coordonare; Promoteus Advertising, Tipo Arta și Elderom - producție materiale publicitare. Și nu în ultimul rând, le mulțumim colegilor și tuturor celor care ne-au vizitat standul în cele 4 zile de eveniment!

Ne vedem anul viitor!

New column
Coș de cumpărături