New column

Experiența Deco Days 2021

Timp de 5 ediții, Deco Days a reprezentat evenimentul etalon al brandului nostru, Mendola Fabrics. Textile, business, artă, design interior și originalitate, câteva cuvinte cheie care au definit până acum edițiile anterioare. Prin Mendola Fabrics, ne adresăm pasionaților de textile pentru casă și iubitorilor de design interior, asigurând astfel o coeziune între piața de business și cea a publicului final

 

Deco Days s-a născut din dorința noatră de a plasa brandul într-un context amplu care să oglindească valorile brandului. După 5 ani în care evenimentul a generat o experiență specifică publicului de business, acum la cea de-a 6-a ediție, Deco Days a devenit un eveniment deschis publicului larg, dedicat iubitorilor de design interior. 

 

Conceptul evenimentului de accelerator de design interior se traduce printr-un amplu șir de activități și sesiuni interactive, astfel că cei care au participat la eveniment, au avut acces la informații din sfera designului de interior din toate părțile. În modalitatea de desfășurare a evenimentului, ne-am dorit să redăm într-o anumită măsură atmosfera de târg expozițional, sfera principală de inspirație fiind zona de Deco Team din cadrul Heimtextil (cel mai important târg de textile pentru casă de la nivel internațional).

Una dintre atracțiile principale a evenimentului a fost expoziția de concepte de amenajareÎn stil minimalist, contemporan, natural, vegetal sau glamour, cele 5 reprezentări au fost o sursă de inspirație pentru fiecare participant.

 

Bianca Comsa - Concept NATURAL BOTANICAL

 

Mihai Caraghiaur - Concept CONTEMPORAN URBAN

 

Marcel Maier- Concept MAXIMALIST

 

Georgiana Anița - Concept MINIMALIST ELEGANT

 

Paul Tătar - Concept CLASSICAL STATEMENT

 

Aceste amenajări au conectat toate brandurile partenere ale acestui eveniment, pentru realizarea lor fiind folosite peste 180 de articole componente.

 

De asemenea, suntem mândri că dintre cele 5 concepte, 2 sunt rezultatul concursului de concepte desfășurat înainte de Deco Days. Georgiana Anița a câștigat premiul 1, în timp ce Paul Tătar cu conceptul său îndrăzneț a câștigat premiul special. 

Prima zi a fost dedicată în exclusivitate designerilor de interior, expozanților și partenerilor de business Mendola Fabrics.

 

Startul primei zile a fost dat de către campania de lansare a Colecției Toamnă/Iarnă Mendola Fabrics. Colecția de Toamnă cuprinde peste 80 de noi modele de perdele și draperii: catifea, jacquard, blackout, țesături delicate, plăcute la atingere sau țesături realizate din materiale reciclate.

 

În cea de-a doua jumătate a zilei, designerii și partenerii de business au avut parte de un tur al evenimentului și a conceptelor de amenajare, prezentat de Bob Rădulescu

 

Alături de Ileana Răducanu, designerii de interior au avut oportunitatea de a se implica direct în panelul de Perspective în design interior, iar ulterior cei cinci designeri au dezbătut tematicile abordate, paletele cromatice și sursa de inspirație folosită. 

 

Workshop-ul demonstrativ de rejanse, realizat în colaborare cu Bandex, a oferit o perspectivă practică în ceea ce înseamnă modalitatea de încrețire a perdelelor și draperiilor și modul în care influențează designul unei amenajări. 

 

Prima zi s-a încheiat pe ritmuri de jazz live, într-un cadru dedicat networkingului. 

Ziua 2, a fost dedicată designerilor și publicului iubitor de design interior. 

 

Alături de Adela Pârvu, ne-am implicat într-un seminar despre Rolul designului și al designerilor în amenajările de interior.

 

Dedicată creativității și explorării posibilităților de amenajare, a avut loc o sesiune de workshop cu moodboarduri. Adrian Balcău a condus întreaga activitate a sesiunii, workshop-ul fiind desfășurat sub forma unui mini curs de design interior.

 

Agenda zilei a continuat cu o serie de prezentări: alături de Moth, am descoperit împreună povestea meselor unicat, cu Norda Shop am povestit despre pasiunea pentru designul scandinav, iar Narativo a adus un plus de culoare prin Deco Stories.

Ziua 3 a fost și ea dedicată publicului și designerilor de interior. 

 

A treia zi a început cu o sesiune despre Rolul decorațiunilor în designul de interior, susținut de către Nobila Casa. Alături de Alina CeușanMădălina Merca și Teo’s Kitchen, ne-am implicat în panelul de discuție cu tematica Cum să decorezi casa și masa.

 

În cea de-a doua parte a zilei, XTDeco ne-a surprins cu locurile neașteptate în care poate fi folosit tapetul, Feydom ne-a prezentat o nouă generație de canapele modulare, adaptate la schimbările din viața noastră de zi cu zi, iar alături de Clujul Sustenabil, Atelier Roca și Asociația Art Mirror am conturat o discuție despre sustenabilitate și reciclare, intitulată Design for Change

 

Pe parcursul întregii zile, participanții au putut explora expoziția de amenajări, să se implice în discuții cu designerii de interior sau cu influencerii prezenți.

Deco Days în cifre:

• Peste 100 de designeri de interior care au vizitat evenimentul 

• Peste 700 de vizitatori 

• Suprafața evenimentului 1700mp 

• 14 standuri

140+ designeri înscriși la concursul de amenajări

• 180 de produse folosite de către designeri în cele 5 amenajări

• 15 prezentări de brand ale partenerilor 

• Transmisiunea live a celor 3 zile a cumulat 15 ore de streaming

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și celor care au contribuit la realizarea acestei ediții Deco Days. Mulțumim designerilor, partenerilor, colaboratorilor și participanților noștri pentru implicare, deschidere, creativitate și inspirație.

Împreună, dăm voce comunității de design interior din România.

Mai multe informații despre Deco Days găsești pe pagina dedicată evenimentului: https://mendolafabrics.ro/deco-days 

 

Urmărește paginile Deco Days pe rețelele de socializare, aici și aici.

Coș de cumpărături