New column

Experiența Deco Days 2022

Deco Days 2022 a avut loc între 8 și 11 Septembrie, la BT Arena în Cluj-Napoca. Evenimentul dedicat iubitorilor de design s-a bucurat de peste 3000 de vizitatori din toată țara. Evenimentul a găzduit masterclass-uri, prezentări, lansări de colecție și workshopuri susținute de experți în domeniu și de branduri din sfera designului de interior.


Timp de 4 zile Deco Days 2022 am adus împreună designeri, business-uri și pasionați de design interior și am creat o atmosferă primitoare, lejeră, perfectă pentru a lega noi conexiuni și pentru a descoperi noi surse de inspirație. Evenimentul nostru, aflat la a7-a ediție a avut invitați de renume, care au adunat publicul în jurul celor două scene.

Prezentări, workshop-uri și masterclass-uri captivante

Printre highlight-urile evenimentului s-au numărat: Cursul de design interior, predat de către Ileana Răducanu și Luminița Popescu (Oh Da Design), unde participanții au creat moodboard-uri din obiecte și mostre puse la dispoziție de către partenerii evenimentului; Masterclass-ul de Business în Design Interior – unde Victor Grosu (IDBS) a vorbit despre cum se practică meseria într-un mod corect, profesionist și rentabil și a lansat platfoma IDBS (Interior Design Business School);

 

Călin Biriș a susținut o prezentare intitulată ”Arhitectura promovării online”, adresată celor care au business-uri în domeniul de design, în care au putut afla cum să își promoveze afacerea într-un mod eficient.

 

Paul Tătar, din partea Vox Studio, a susținut un workshop ”Archviz”, dedicat designerilor care doresc să creeze randări 3D captivante. Despre design-ul autohton ne-a vorbit Mihnea Ghilduș (DIZANĂR), în prezentarea lui intitulată #ROMANIANDESIGN iar Cosmin Todor ne-a povestit despre forme rotunjite și design-ul jucăuș, la prezentarea lui ”Neotenic Design”. 

Agenda evenimentului s-a bucurat și de numeroase panel-uri de discuții și sesiuni de întrebări și răspunsuri, printre care: ”Valuing Arhitecture” prezentat de Anda Zota (redactor șef Igloo Magazine), urmat de o discuție despre relația dintre arhitectură și design la care s-au alăturat Cosmin Morarescu (OAR), Eleonora Dulău (OAR) și Camelia Sisak (Atelier Mass). Conceptele de amenajare expuse în cadrul evenimentului au fost prezentate de către designerii autori într-o discuție moderată de către Ileana Răducanu, iar cei care au avut întrebări despre designul de interior au putut să le adreseze designerilor Marcel Maier și Mihai Caraghiaur, în secțiunea dedicată de întrebări și răspunsuri.

 

Între discuții și prezentări despre design și business s-au strecurat și momente mai relaxate, dedicate artei. Levente Zöld (Watchthis Works) a creat o piesă de artă interactivă, care putea fi explorată și redescoperită prin Realitate Augmentată și printr-un show de lumini. 

New column

Expoziție concepte de amenajare

Punctul focal al evenimentului a fost zona dedicată conceptelor de amenajare. Anul acesta s-au înscris peste 430 de designeri la concursul de concepte de amenajare Deco Days 2022, iar cele trei concepte de amenajare câștigătoare au fost expuse în cadrul evenimentului la scară reală, alături de încă două concepte create de designeri invitați.

 

Cele 5 spații de amenajare, create de către Adrian Balcău, Mihai Caraghiaur Studio, VOLUM Works, Garcia Studio, Intento Design au fost punctul de conexiune între toate părțile evenimentului. Designerii, brandurile și publicul iubitor de design au avut aici un punct de întâlnire. Mobilierul, accesoriile, obiectele de design au fost puse la dispoziție de către partenerii evenimentului, însuflețite și puse în context de către designeri și admirate de către vizitatori.

 

Concepte de amenajare expuse în cadrul Deco Days 2022:
 

 

Mihai Caraghiaur - Concept CLASSIC CHILL
 

Adrian Balcău - Concept CUIB 
 

Volum Works - Concept MINIMAL CU ACCENTE NATURALE
 

Gabriela Garcia - Concept NEOCLASIC CU ACCENTE MODERNE
 

Andreea Petroiu & Alexandru Tirca - Concept MINIMAL FLUID

 

Zona dedicată designerilor de obiect

Pasiunea pentru frumos a fost redată în cele mai variate moduri în zona de Designeri de Obiect. Cele 8 branduri și-au expus obiectele de décor, mobilier, iluminat și artă. Vizitatorii au avut șansa de a cunoaște designerii din spatele brandurilor și de a descoperii obiectele inedite create de către aceștia.

 

Zona Designerilor de Obiect a fost îmbogățită de standurile: Atelier MASS, Anadora Lupo, Catrinel Sābāciag, DiaBuga Design, Una ca Luna, Vargas Corner, Todor Cosmin și Adrian Balcău.

Cele 35 de standuri ale partenerilor expozanți au adus inspirație din belșug

La baza evenimentului au fost standurile partenerilor expozanți. Vizitatorii au putut găsi inspirație pentru casa lor din perspectivă de mobilier, accesorii decorative, placaje ceramice, mochetă, vopsele, plante și multe altele. 


Cele 35 de standuri expoziționale au aparținut brandurilor: Nobila Casa, Narativo, ImarCom, Romb 360, XT Deco, Greenstant, Borodi Design, Benjamin Paints, Osea Interiors, Modulo Stones, Unique by Klausen, Cressent, Sonerg Concept Showroom, Promelek XXI SA, Sacco Design, Salice Cluj Napoca, Feydom Romania, Supreme Design Creation, Casa Rusu, Mike Design, BrandsFurniture, Blitz Vip.


Retrăiește experiența evenimentului prin emoția capturată în Aftemovie-ul Deco Days 2022: 

Mulțumim tuturor partenerilor noștri, care s-au dedicat evenimentului nostru și au susținut cu entusiasm această ediție a Deco Days!

New column
parteneri media main
Coș de cumpărături