New column

Trenduri 2021 în materie de Perdele și Draperii

Tendințele în materie de design interior nu au origini întâmplătoare, ci provin dintr-o înțelegere aprofundată a ceea ce ne înconjoară. Observăm cum tendințele în design interior reinterpretează istoria și o adaptează prezentului prin intermediul obiectelor de mobilier, a decorațiunilor și a țesăturilor, toate acestea fiind puternic aliniate cu tendințele de actualitate de la nivel mondial.

 

De exemplu, la fel cum înclinația pentru funcționalitate și simplitate dă viață trendului minimalist, grija pentru mediul înconjurător și atenția la sustenabilitatea materialelor folosite alimentează trendul dedicat articolelor eco, realizate cu resurse și tehnici care nu afectează mediul înconjurător.

 

Descoperă cele mai relevante trenduri ale anului 2021 în materie de perdele și draperii! Grupate în funcție de stiluri și aliniate cu ultimele tendințe internaționale, cele șase direcții de trend reprezintă un ghid util pentru realizarea amenajărilor de interior.

 

Tendințele anului 2021 în materie de textile sunt influențate în mare măsură de următoarele direcții de abordare: minimalism (simplitate & funcționalitate), floral (romantic & pastel), vegetal & eco, sofisticat (elegant, impunător) și zona de inspirație urbană (geometrii, culori primare). Paleta cromatică este formată din nuanțe pastelate, inspirate din natură, dar și culori mai îndrăznețe, strălucitoare și palete minimaliste atemporale.

Armonie - Stilul Floral #romantic #floral #pastel

Conceptul de bază al acestei tendințe este delicatețea, redată prin nuanțele pastelate, țesăturile fine și modelele florale.

Printate sau brodate, abstracte sau clasice, modelele florale oferă un plus de romantism oricărei amenajări interioare.

Colecția Riviera

Stilul Floral ocupă un loc important în Colecțiile Mendola Fabrics, o întreagă colecție fiind dedicată lui: Riviera

 

Perdele și draperii cu modele florale, în culori diafane, paleta cromatică fiind centrată în jurul nuanțelor de roz, galben, albastru deschis și multe alte nuanțe pastelate.

Colecția Jade completează elegant universul romantic generat de Colecția Riviera prin țesăturile strălucitoare și nuanțele deschise.

Trend - Embrace Harmony #vegetal #natură

În 2021, armonia estetică și senzorială invadează designul, prin integrarea elementelor inspirate din natură și vegetație în amenajările de interior.

Trendul Armonia invită natura să completeze designul de interior prin intermediul paletei cromatice axată pe nuanțe de verde.

Totodată, la schema cromatică se adaugă și culori precum galben, maro sau terra.

Colectia Saronga

Țesăturile Mendola Fabrics care fac parte din trendul Armonia, sunt cele din colecția Saronga, colecție dedicată stilului vegetal.

New column

În culori vibrante de verde, cu patternuri vegetale formate din frunze voluminoase sau flori exotice, perdelele și draperiile din colecția Saronga aduc vitalitate amenajării de interior și contribuie la crearea unor spații în care elementele vegetale din natură sunt ridicate la nivel de artă.

 

Patternurile vegetale luxuriante sunt completate de către țesături simple în nuanțe temperate de terra, acestea făcând parte preponderent din colecțiile Scandi sau Monograma.

 

Minimal - New Balance #minimalism #monocrom #functional

Trendul Minimal este inspirat din funcționalitatea și simplitatea designului scandinav.

 

Longevitatea reprezintă un element cheie pentru trendul Minimal, aceasta constând în patternuri simple și nuanțe monotone, precum alb, bej, gri sau negru.

De la țesături voluminoase sau plate, grele sau ușoare, țesăturile din acest trend constau în crearea unui echilibru în care tonalitățile de culoare și texturile sunt în perfectă armonie.

 

Colectia Scandi

Colecția Scandi este cea care susține trendul Minimal, datorită articolelor simple, monocrome, cu țesături texturate.

 

Alături de aceasta, perdele și draperii din colecția Basic completează trendul minimal.

 

Funcționalitatea, elementul central al acestui trend, se extinde ca și concept și asupra țesăturilor realizate din materiale reciclate.

 

În trendul dedicat minimalismului, țesăturile de perdele realizate din materiale reciclate ocupă un loc important, datorită orientării generale ale acestuia spre funcționalitate, calitate și sustenabilitate.

Din colecția Basic, se fac remarcate două perdele: Avenue si Ecco. Acestea sunt realizate din peturi reciclate, adunate din marile oceane ale lumii.

Trend – Vitalitate #urban #geometric #experimentare

Trendul Vitalitate reprezintă o invitație în explorarea liberă a creativității.

 

Această tendință permite crearea unor amenajări care nu țin cont de reguli, în care procesul creativ este mai relevant decât rezultatul final, experimentarea fiind elementul cheie al acestui trend.

Trendul Vitalitate este redat prin culori puternice, primare, alăturate în contraste și combinații neașteptate de patternuri și texturi.

Cu o paletă cromatică definită prin vitalitate, acest trend cuprinde un joc îndrăzneț de culori primare intense.

Inspirația vine atât din zona stilului urban, cât și din zona expresivă a stilului etnic, în care patternuri neașteptate, cu motive etnice, aduc un plus de frumusețe și exuberanță amenajării de interior.

Archiline, Monograma & Scandi

Trendul Vitalitate este redat prin intermediul colecției Archiline, însă și cu o parte dintre perdelele și draperiile din colecțiile Scandi și Monograma.

 

Cu un stil urban îndrăzneț, acest trend cucerește prin originalitate și îndrăzneala de a combate orice convenție.

New column

Exprimarea creativității reprezintă elementul de bază al acestui trend, iar alăturarea perdelelor și draperiilor din colecțiile Archiline, Axioma sau Monograma pot reprezenta o expresie a creativității.

Trend – Sofisticat #clasic #vintage #elegant

Frumusețea erelor trecute poate fi redată prin intermediul designului interior.

 

Trendul Sofisticat își propune să regăsească strălucirea epocilor de aur.

Textura țesăturilor este una rafinată, ultra finisată, plăcută la atingere, rolul tactil fiind unul deosebit de important.

 

Pentru proiectarea unor spații luxuriante, în stil vintage, adesea sunt folosite combinații contrastante de materiale prețioase. Materialele sunt și ele alese în nuanțe contrastante, culori grave, intense, alături de culori pale, neutre.

Colectiile Axioma, Quadra, Monograma & Jade

Perdelele și draperiile Mendola Fabrics pășesc în lumina luxuriantă a erelor trecute prin colecțiile de referință Quadra și Monograma, însă și cu articole prețioase din colecția Axioma – grație paletei cromatice și a aspectului texturat finisat.

 

Direcțiile estetice ale țesăturilor Mendola Fabrics sunt orientate spre sfera sofisticată și spre cea clasică, împărțind trendul dedicat splendorii în două sub-ramuri: vintage și clasic.

Vintage

Perdelele și draperiile din sfera vintage sunt formate din țesături prețioase și texturate, în culori grave și intense, cu patternuri simplificate, rolul tactil fiind deosebit de important.

 

Paleta cromatică implică nuanțe de burgundy, muștariu, roz, cărămiziu și maroniu.

Clasic

Sfera clasică implică perdele și draperii cu modele clasice, broderie, în nuanțe de gri, alb, albastru, kaki sau negru.

Pentru un plus de eleganță în stil clasic, poți opta pentru un accesoriu de decor, precum un magnet decorativ, o legătoare sau ciucuri

 

Pe lângă rolul practic pe care îl au, aceste accesorii evidențiază rafinamentul oricărui spațiu.  

New column
New column

Dacă ești în căutare de inspirație, ai vreo întrebare sau vrei să te apuci de un nou proiect și nu știi de unde să începi, poți să ne contactezi oricând aici și o să îți răspundem la toate întrebările pe care le ai, în cel mai scurt timp!

Coș de cumpărături