Pregătim trendurile anului 2019 în design interior, perdele și draperii

Tocmai ne-am întors de la Heimtextil, cel mai important târg din industria designului interior dedicat textilelor pentru casă. La standul nostru din Frankfurt, partenerii noștri au descoperit în exclusivitate o parte din noile colecții Primavară - Vară cât și câteva direcții pe care le urmărim în conceperea trendurilor anului 2019 by Mendola Fabrics.

Dacă nu ați reușit să ajungeți la Heimtextil, puteți citi mai multe despre standul nostru aici, iar dacă sunteți curioși ce aduc tendințele lui 2019 în materie de design interior și textile de casă am pregătit pentru voi un articol care să vă inspire.

Trendurile anului 2019 - Spații ale (re)conectării

Anul acesta este un an al provocărilor în materie de design interior, iar noi, prin direcțiile promovate, vă provocăm să creați propriile spații de (re)conectare. Să faceți un pas dincolo de cotidian și să transformați spațiile interioare în realitatea ideală. Reconectare cu natura, cu sinele, cu liniștea, cu prezentul sau chiar cu viitorul. Dacă în anul anterior, ne-am asumat ritmul alert al vieții din marile orașe, în anul acesta ritmul descrește, iar în lumina pășește nevoia de (re)conectare sau chiar evadare. 

Iată care sunt cele 5 mari direcții ale trendurilor anului 2019 în materie de design interior.

Armonia Simplității sau Minimal Space

Armonia Simplității înglobează țesături în nuanțe deschise, cu patternuri geometrice însă totuși pale, țesături simple, dar cu un puternic rol estetic. Modelele minimaliste și căldura paletei cromatice creează o atmosferă liniștitoare în orice încăpere, transformând spațiul într-un loc al regăsirii, al meditației.

Bucuria Culorilor sau Joyful Space

Conceptualizăm culorile primare într-un spațiu dedicat jocului și optimismului, un spațiu menit să ne reconecteze cu latura noastră ludică, lipsită de grijile cotidiene. Bucuria culorilor reunește perdele și draperii în culori primare imprimate cu printuri jucăușe și care au capacitatea de a genera buna dispoziție și optimismul.

Emoția Naturii sau Natural Space

Odată cu acest trend redescoperim profunzimea conexiunii dintre om și natură. Vă invităm să vă găsiți inspirația în elementele și structurile imperfecte, texturile aspre și neregulate, patternurile asimetrice, culorile pământii și nuanțe de verde ale naturii.

Fantezie Abstractă sau Futuristic Space

Acest trend reprezintă materializarea unui refugiu în realitatea virtuală. Cu ajutorul țesăturilor cu influențe din sfera digitală, interioarele sunt transformate în spații dinamice, hipnotice, ce redau iluzia de mișcare.

Vintage Exclusivist sau Bohemian Space

La pol opus cu trendul spațiilor futuriste, trendul Vintage Exclusivist readuce în prim-plan luxul erelor trecute, adaptându-l la cotidian. De data aceasta însă, extravagnța materialelor se reflectă și în calitatea și finisajul materialelor, pe lângă opulența materialelor și țexturile prețioase.

Acestea sunt direcțiile după care ne ghidăm în crearea trendurilor anului 2019 în design interior, perdele și draperii. Pentru lansarea oficială atât a tendințelor anului în curs, cât și a noilor colecții Primăvară - Vară 2019 urmăriține în continuare site-ul, paginile de facebook și instagram Mendola Fabrics.