Textile pentru tratamentul ferestrelor – filtru decorativ intre interior si exterior

Lumina naturală este un element esențial oricărui spațiu interior, iar legătura dintre interior și exterior are un rol semnificativ în crearea unui mediu potrivit locuirii. Pe lângă faptul că are un efect pozitiv asupra sănătății organismului, lumina naturală influențează confortul psihic și vizual, ceea ce se vede pe geam fiind parte din viața interioară a casei. Fereastra este un element important al spațiului și pentru că, în funcție de necesitate, îți permite fie să vezi exteriorul prin transparență, fie filtrează lumina printr-un strat fin, fie o blochează cu un strat opac. Adăugarea unei perdele sau draperii transformă un spațiu, făcându-l mai familiar. Este important să ținem cont atât de câteva reguli generale pentru tratamentul ferestrelor, cât și să avem în vedere tendințele actuale, care pot ghida în alegerea și folosirea materialelor.

Tratamentul ferestrelor
Straturi suprapuse
Straturile cu diferite texturi și materialități reprezintă o tendință importantă în lumea modei și a amenajărilor interioare. Mai multe staturi dau profunzime spațiului într-un mod simplu. Există atât de multe opțiuni atunci când vine vorba de textile pentru ferestre, de la materiale diafane transparente, la draperii opace, rolete, jaluzele, și partea bună este că nu trebuie ales doar unul! Tratarea ferestrelor în straturi, nu numai că creeaza un spațiu personalizat, dar de asemenea, controlează cantitatea de lumină într-o cameră, la un moment dat.

Modele grafice
Textilele uni sunt înlocuit în acest an de modele distractive și interesante. Formele geometrice domină lumea textilelor și reprezintă o alegere perfectă pentru spațiile contemporane. Creând un punct focal în cameră, modele grafice permit personalizarea spațiului în funcție de caracterul fiecăruia. De asemenea, este și o modalitate facilă de a schimba atmosfera sau de a da o nouă imagine unei locuințe. Modelele grafice se regăsesc azi pe o gamă largă de produse pentru interior, de la pardoseli geometrice din plăci de ciment, la tapete abstracte și bineînțeles textile. Pentru un spațiu armonios, trebuie cântărit mereu care este proporția potrivită, indiferent dacă vorbim de suprafețe sau de mici accente.

Transparente si materiale naturale
Perdelele din materiale subțiri, transparente, filtreaza ușor lumina naturală și mențin un anumit nivel de intimitate, necesar locuirii. Anul acesta sunt scoase în față materiale diafane, cu un aspect natural, care lasă lumina să inunde spațiul interior. În contextul amenajărilor interioare, este o nouă față a designului scandinav, o așa numită abordare caldă a minimalismului. Tonurile calde neutre, texturile naturale, materialele mixte și textilele stratificate sunt secretul pentru a menține o casa primitoare și accesibilă, dar totuși minimalistă.