Pastel World – Lumea Culorilor Pastelate

Culorile pastelate ocupă un loc privilegiat pe scena designului interior a ultimilor ani. Această întoarcere la culorile pastelate este o trimitere retro spre estetica anilor șaptezeci, aducând însă, în prim plan, o nouă gamă de nuanțe captivante. O altă schimbare este felul în care sunt folosite, acestea înlocuind culorile neutre dintr-o amenajare. Culori ce te duc mai degrabă cu gândul la sortimente de înghețată sunt folosite de designeri pentru pereți sau tavane, mobilier și accesorii, pentru a înlocui culoarea albă, clasică,  prin modalități cât mai originale.

Pastelurile, unelte minunate

Pentru a aduce culoare în casă într-un mod discret și potolit, pastelurile sunt unelte minunate. Pereții, pardosela sau tavanul sunt suprafețe generoase pentru a etala acest trend, fie ca este vorba despre vopsire integrală sau doar accente. Pereții sau pardoselile cu modele geometrice sunt la modă de ceva timp, iar colorarea lor acum în nuanțe pastel îndulcesc imaginea riguroasă a acestor forme.

O altă modalitate de integrare a paletei cromatice pastelate este optarea pentru mobilier, accesorii și țesături în aceste nuanțe. Folosite ca accente, pastelurile sunt ideale deoarece lucrează bine pe cont propriu și se asortează ușor cu alte culori. Adăugarea unei singure culori sau plasarea câtorva elemente îmbogațește un spațiu fără să îl copleșească.

Nuanțe, Potriviri & Contrast

Folosirea acestor culori poate crea o imagine interioară sofisticată, cu accente subtile. Se pot integra foarte bine într-o casă minimalistă pentru a da un strop de culoare, secretul constând în găsirea nuanțelor moderne potrivite. Dacă minimalismul este adesea asociat cu o estetică mai degrabă masculină, noile tendințe au asociat nuanțe calde și feminine și acestui stil.

Pastel nu înseamnă bejuri banale și plicticoase, ci nuanțe care creează o atmosferă calmă și serenă, care coloreaza fără să sufoce. Dintre nuanțele actuale sunt câteva care ies în evidență. Movul pastel care duce spre lavanda este o variantă mai temperată și mai apreciată de designeri a culorii aleasă de Pantone pentru 2018, ultraviolet. Din gama culorilor calde fac parte rozul trandafiriu, portocaliu piersică deschis și galbenul lămâie. Verdele, atât de intens folosit anul trecut,  capătă nuanțe potolite apropiate de avocado sau de salvie.

În ceea ce privește alăturarea cu alte culori sau materiale, pastelurile se pot combina foarte bine cu suprafețe albe, acestea fiind fundalul ideal care le pune in valoare, cu griuri dar și cu lemn, alamă, marmură, bronz sau alamă. Cu ele se pot realiza contraste fără a avea un efect foarte dramatic putându-se astfel experimenta cu culoarea. În proporții nepotrivite, însă pot face un spațiu să pară prea copilăresc.

Pasteluri în Colecțiile Mendola Fabrics

Mendola Fabrics a alcătuit cu grijă, o colecție specială de perdele si draperii reunită sub conceptul de Pastel World. Tonuri temperate, finețe rară și eleganță discretă sunt câteva dintre atributele care descriu Colecția Jade. La capitolul ”decor”, AMALFI este un decor emblematic pentru noile modele Jade. Finețea decorurului Amalfi, cucerește de la prima privire. Aspectul matifiat si subtil, precum și strălucirea diafană al patternului, promit să confere oricărui tip de încăpere, o notă fină de sensibilitate. Lansat în 3 nuanțe diafane: albastru, roz și gri, Amalfi promite să transmită atmosfera boemă a coastei italiene, al cărui nume îl și poartă.

Delicatețea pastelurilor se reflectă cu mult bun gust și prin intermediul perdelei VOILE. Cu o țesătură delicată și vaporoasă, aceasta oferă o filtrare eficientă a luminii și este simplu de integrat în orice stil ambiental. Voile-ul aduce un aer de noutate în Colecția Jade prin nuanța de roz pudră, o nuanță ușor de integrat în orice tip de design.

Pastel World este unul dintre cele 5 trenduri 2018 Mendola Fabrics, cu influențe din sfera textilă internațională. Acest trend poate crea un spațiu de poveste, iar țesăturile de perdele precum Aylin, Boho și chiar Dandy, sunt potrivite să aducă acel plus translucid, ce pot chiar delimita spațiul feerinc interior, de cel exterior al realului. Un model ”împrumutat” din colecția Scandi, decorul Cheer (nuanța roz), se potrivește și el în sfera trendului, textura simplificată al acestuia dând note moderne, ușor scandinave întregului concept.

#Amalfi

#Voile

#Cheer

#Dandy