Cultural Melange – pasiune pentru eleganța clasică

Eleganța atrage, exprimă maturitate și impresionează prin accentele sofisticate pe care le aduce împreună, fiind în același timp accesibilă oricui. În special în ceea ce privește stilul personal, eleganța nu poate trece neobservată. Aceasta este una dintre primele calități care sar în ochii unui privitor și, cu siguranța, determină o primă impresie favorabilă și durabilă.

În cazul designului interior, eleganța este independentă de timp sau trenduri și va fi întotdeauna un punct de referință al amenajărilor. Desigur, felul în care un spațiu atinge eleganța poate să difere de la an la an în funcție de tendințe. Anul 2018 este marcat de reintegrarea elementelor clasice în designul contemporan, atenția specialiștilor fiind îndreptată spre autenticitatea culturilor internaționale și a elementelor care ne înconjoară.

Elemente clasice de impact

Trecutul fascinează, iar în designul interior, eleganța clasică poate fi obținută cu ușurință, apelând la misterul acestuia. Astfel spațiul poate fi îmbogățit cu ajutorul unor accesorii și piese de moblier autentice, vintage sau păstrând din arhitectura clasică a clădirii, în cazul în care aceasta există.

În amenajarea unei încăperi, un alt lucru care trebuie luat în considerare este lumina și felul în care este aceasta proiectată în cameră. Modul de iluminare ales are un impact deosebit asupra casei, iar eleganța clasică poate fi accentuată optând pentru un candelabru decorativ.

Nici paleta cromatică nu este de ignorat. Elementele de design clasic sunt puse în valoare de tonurile sobre de gri, maro, crem, cărămiziu sau bleu marin, iar nuanțele metalice de argintiu, auriu sau bronz completează atmosfera, rezultând o combinație contrastantă, puternică și de impact.

Trendul Cultural Melange în colecțiile Mendola Fabrics

Eleganța clasică și autenticitatea se îmbină pentru a crea un melanj de țesături în modele diverse, toate conceptualizate de Medola Fabrics sub trendul Cultural Melange. Colecțiile care se încadrează în matricile acestui trend, sunt Monograma și Quadra.

Monograma reunește țesături cu paternuri expresive, reinventând și adaptând rădăcinile etnice la epoca modernă. Un decor fabulos reprezentativ, este DELMAR. Cu un patern ce surprinde onduirea dinamică a valurilor mării, decorul Delmar conferă oricărei încăperi iluzia de dinamicitate. Deși modelul nu este unul în întregime nou, cele 2 nuanțe proaspăt intrate (bordo și albastru închis), promit să revitalizeze.

O noutate a colecției este perdeaua GIULIAcare se remarcă prin finețea detaliilor brodate. În țesătura perdelei GIULIA se regăsesc accente folosite de nobilii romani, imprimeul fiind inspirat din arta și tehnicile de lucru manual ale vremurilor trecute.  Și pentru că o perdea trebuie completată cu draperia perfectă, draperia MARCO este perechea perfectă a perdelei Giulia.

Nota clasică a trendului Cultural Melange se susține prin modelele colecției Quadra: Penida și Charm. Perdeaua PENIDA, surprinde estența clasică prin forme brodate, acestea având ușoare influențe etnice. Cu alte cuvinte, Penida reprezintă simbioza perfectă dintre clasic și etnic. Charm decor, reprezintă perechea potrivită a perdelei, Charm fiind disponibil în 3 nuanțe: albastru, maro și gri. Draperia CHARM conturează cu fermitate eleganța simplă, clasică, al cărei frumusețe rămâne neschimbată.

Decorul NORRLAND, parte a colecției Jade, se încadrează cu usurință în liniile trendului, nuanțele sale maronii și paternurile sale care amintesc de crengile sau rădăcinile unui copac, pot constitui un element cu un impact vizual deosebit.

Delmar

Marco

Norrland

Giulia

Charm

Penida