Importanta textilelor in amenajarea interioara

Importanta textilelor in amenajarea interioara

Mendola Fabrics

Mendola Fabrics

Textilele pot da usor o noua fata unui interior si pot fi accente care sa scoata din anonimat orice spatiu. Astazi, se pare, ca exista loc pentru toate in lumea tesaturilor, de la patternuri geometrice indraznete, la modele traditionale reinterpretate sau motive vegetale delicate. Perdele, draperii, perne, textile pentru bucatarie, culori scandinaveprosoape, toate aceste accesorii completeaza imaginea unui spatiu de locuit si il fac mult mai confortabil. Daca accesoriile mici, cum sunt pernele de pe canapea, se pot schimba sau repozitiona cu usurinta, alegerea perdelelor sau a covoarelor trebuie cantarita bine inca de la inceput.

Cum se poate crea un spatiu coerent si unitar cu ajutorul textilelor?

Repeterea culorilor si a modelelor este una dintre cele mai usoare metode. Nu neaparat aceeasi culoare, pentru ca acest lucru poate fi obositor, ci mai degraba nuante cu tonalitati diferite, dar din aceeasi familie. Sau folosirea unei scheme care se potrivesc intre ele si care pot deveni accentele necesare definirii unui interior mai interesant. Se poate lua culoarea din opera de arta preferata, asezata in camera de zi, si transpune apoi in nuantele covorului, a pernelor de pe canapea sau a perdelelor, fiind o modalitate subtila de a da coeziune. Sau se pot folosi modele din aceeasi familie de forme, cum sunt, de exemplu dungile, folosite insa cu diferite grosimi si orientari, atent dozate pentru o imagine armonioasa.

 

Mendola FabricsPerdelele si draperiile sunt un instrument puternic de decor, care completeaza o camera. Ele ajuta la controlul luminii, confera intimitate si caldura, afirma stilul propriu si adauga textura si culoare. Mai important decat toate, ele pot adauga unei amenajari interioare o nota de sofisticare si un aspect elegant.

Trucuri pentru ferestre mai inalte, incaperi mai spatioase & amenajari interioare

Exista cateva reguli atunci cand vorbim despre tratamentul ferestrelor, cum ar fi folosirea unui suport mai lung si a unei perdele mai late decat latimea ferestrei, pentru a da impresia unei ferestre mai mari sau pentru o senzatie de inaltime mai mare si o imagine eleganta, folosirea unei perdele in partea de sus cat mai aproape de tava iar jos pana pe podea. Insa, cea mai importanta regula este ca tesatura trebuie sa se potriveasca atat cu amenajarea camerei, cat si cu functiunea acesteia. Materialele mai usoare dau o imagine mai lejera si filtreaza lumina, in timp ce tesaturile mai dense se simt mai formale si ofera mai multa intimitate. Cu modelul si materialul potrivit, textilele au puterea de a schimba complet estetica unui spatiu interior, asa ca, cu siguranta nu trebuie subestimate.