GHID: CUM SA CUMPERI ARTICOLE READY-MADE

Beneficiile achizitionarii perdelelor si draperiilor gata cusute (ready-made)

Daca aveti o fereastra de dimensiuni relativ normale si forma standard, aveti optiunea de a va achizitiona perdele si draperii care deja au fost gandite si croite pe aceste dimensiuni. Aceste produse se pot achizitiona direct, fara a mai fi nevoie de alte masuratori sau consultanta de specialitate.

Cea mai buna metoda de achizitionare a articolelor ready-made este cea online cu livrare direct acasa, astfel incat nu sunteti nevoit sa asteptati saptamani intregi pentru a obtine acea tusa finala de design, a camerei sau casei dumneavoastra.

Perdelele si draperiile gata cusute (ready-made) sunt disponibile intr-o gama foarte variata. Puteti gasi produse potrivite pentru orice locuinta, fie ca vorbim de tipul de material (voile – tesatura cu o transparenta ridicata, blackout – ce optureaza in totalitate trecerea luminii naturale sau dimout – ce permite opturarea partiala a luminii ), de design (floral, geometric, abstract, clasic, modern, uni etc) sau de stil (modern, traditional, vintage etc.).

Un alt aspect important referitor la perdelele si draperiile gata cusute este faptul ca pretul lor este unul atragator si se incadreaza foarte bine in bugetul oricarui client. Alegerea acestui tip de perdea sau draperie gata cusuta (recomandam brandul Mendola Interior) va garanteaza calitatea si manopera, similare cu ale unui produs la comanda, dar la un pret mult mai avantajos.

Cum facem masuratorile pentru perdelele si draperiile gata cusute (ready-made)

Sunt necesare doua masuratori principale pentru a alege, in mod corect, perdeaua sau draperia, acestea fiind: latimea si lungimea (caderea). Va sfatuim sa utilizati intotdeauna o ruleta metalica pentru asigurarea unei masuratori cat mai precise.

Latimea: masurati intodeauna galeria/bara (intre capetele decorative) sau sina (in intregime, de la un capat la altul). Masuratorile se vor face in centimetri, rotunjind in sus daca aveti dimensiuni cu virgula (ex. 139,4 cm, rotunjiti la 140 cm). Nu masurati niciodata fereastra pe latime, ci bara sau sina!

Lungimea (caderea): masuratorile pentru lungime se incep din partea de sus (locul din care masurati depinde de sistemul de prindere si de tipul de perdea/draperie pe care vreti sa il alegeti)

- Pentru draperii/perdele cu modalitate de prindere pe inele: masurati din partea de sus a barei pana la podea, adaugand o marja de 4 cm (partea de material de deasupa inelului)
- Pentru draperii/perdele cu modalitate de prindere pe rejansa:
pe bara cu inele - masurati de sub inelul agatat pe bara pana la podea;
pe sina - masurati din partea de sus a sinei pana la podea.

Intotdeauna masuratoarea se face pana la 1 cm deasupra pardoselii sau a pervazului, daca doriti ca perdeaua/draperia sa nu coboare pana jos.

Cum alegeti perdele si draperii gata cusute (ready-made)

Latimea materialului este un factor foarte important de decizie.

Cand cumparati materiale la bucata sau la set, fiecare bucata de material intinsa, este de preferat sa acopere dimensiunea galeriei sau a sinei, astfel incat, atunci cand le incretiti si pozitionati, cele doua sa acopere frumos si corect geamul.

In cazul perdelelor, se utilizeaza de cele mai multe ori, o singura perdea pe un geam. De preferat este ca latimea perdelei sa fie dubla fata de dimensiunea sinei sau galeriei, pentru un aspect placut si corect.

Aceste lucru vor face ca, indiferent de tipul de prindere sau incretire, perdeuaua/draperia sa se potriveasca pe sina, bara sau galeria ferestrei dumneavoastra. Ele vor parea mai inguste din cauza faldurilor/incretirii decat dimensiunea inscrisa pe ambalaj, deoarece aceasta din urma se refera la latimea materialului intins.

Dimensiunile standard ale perdelelor si draperiilor gata cusute (ready-made).

Perdelele si draperiile gata cusute Mendola Interior sunt disponibile in mai multe dimensiuni. Disponibilitatea lor pe o anumita dimensiune depinde de sistemul de prindere/incretire.

Cele mai utilizate dimensiuni sunt:
- Draperii: latime 140cm x lungime 245 cm sau 210cm x 245 cm
- Perdele: latime 140cm x lungime 245 cm sau 300cm x 245 cm

In functie de magazinul de unde achizitionati, disponibilitatea produsului, metoda de prindere/incretire si tipul de material sunt disponibile si alte latimi sau lungimi ale acestor produse. Va recomandam sa consultati magazinele online si cele fizice pentru detalii, dupa caz.