Biografie

Începuturile

Fondata în 1994 si membra Mendola Investment Group, compania Deco Center este un business de familie din Cluj-Napoca, care azi comunica prin intermediul brandului de referinta Mendola Fabrics. Cu focus pe home&deco, fiecare companie din familia Mendola reprezintă un stil specific și o paletă specifica de culori. Creativitatea în alegerea materialelor și designurilor și cel mai înalt nivel de calitate pentru produse și servicii formează etosul central al Mendola Group.        

Dezvoltarea Deco Center

De la un mic magazin, la o cifră de afacere de 4 milioane de euro

Distribuitorul numărul 1 pe piața de textile pentru casă, Deco Center colaborează cu peste 290 clienți interni și peste 80 clienți externi din 23 țări din Europa precum Bulgaria, Ungaria, Germania, Belgia, Spania, Grecia, Cipru sau Țările Baltice. Brandul Nobila Casa, aparținând aceluiași grup Mendola Group, este cunoscut ca un brand local care reflectă o imensă pasiune pentru decorațiuni, textile, porțelan și obiecte decorative pentru casa. În timp, acesta a avut parte de o creștere spectaculoasă, procesele interne au devenit tot mai dinamice și complexe, iar fondatorii brandului, familia Szekely, au ales să investească atât în procesul de producție, cât și în calitatea resursei umane.

Reușitele primilor ani, colaborările profesionale dezvoltate cu cele mai semnificative companii de specialitate din lume și notorietatea pe piața din Cluj sunt baza pe care au construit Deco Center, parte din Mendola Group – compania de anvergură internațională, cu peste 100 de angajați și capital 100% autohton, deținut de familia Székely din Cluj-Napoca.

Momente de referință

Parteneriatele cu rețelele internaționale de bricolaj au scos în evidență faptul că în industrie, pe acest segment, există o plajă restrânsă privind colecții moderne de perdele și draperii cu design-uri în trend, piața fiind dominată de jaluzele verticale. Pornind de la această idee, Deco Center și-a propus ca în 10 ani, să dezvolte un brand care să acopere această necesitate, o companie performantă care să fie lider de piață.   Deco Center se poziționează pe primul loc în topul distribuitorilor de textile pentru perdele și draperii la nivel național și în același timp, se bucură de o prezență în peste 23 de țări. În România, Deco Center colaborează cu peste 290 clienți, magazinele fiind specializate în perdele, draperii, tapet, mobilier, decorațiuni interioare sau designeri.

Brandurile noastre

Despre Mendola Fabrics

Mendola Fabrics ofera o semnatura distinctiva cu un stil definit de materiale vii, contemporane, decorative pline de imaginatie.

Brandul vine in intampinarea oricărei necesități în materie de decorare cu perdele si draperii. Sortimentul Mendola Fabrics este format din peste 650 de articole active. Ghidati de un permanent simt estetic, raportat la cele mai noi tentinte internationale de design interior, in functie de stil si destinatia pentru utilizare, tesaturile Mendola Fabrics sunt conceptualizate prin intermediul colectiilor, un caleidoscop de tipare, culori si texturi.

Colectiile Mendola Fabrics sunt lansate de două ori pe an printr-o rețea de parteneri, distribuitori, lanțuri DIY, magazine specializate, studio-uri de design sau alte business-uri legate de materiale textile în peste 27 țări.

Marketing și Distribuție

Țesăturile din Colecțiile Mendola Fabrics sunt comercializate în România prin intermediul a peste 500 de parteneri și colaboratori. Reteaua interna de parteneri este formată din 2 mari tipuri din magazine: Magazine de bricolaj și Magazine Specializate.

Brandul Mendola Fabrics este prezent în piața interna și prin lanțul de retail deținut de grupul Nobila Casa cu 16 locații curente (București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Sibiu, Baia Mare, Tîrgu Mureș, Alba Iulia), cât și printr-un magazin de prezentare propriu (Cluj-Napoca).

Cataloagele de mostre, sunt utilizate de retaileri și designeri de interior din 27 țări europene. Toate modelele de perdele si draperii sunt atent alese și concepute pentru a asigura un înalt nivel de calitate, pentru a menține un excelent nivel al stocurilor și pentru distribuția rapidă și eficientă.

Customer Service

Compania Deco Center comunica prin brandul vibrant Mendola Fabrics, misiunea companiei si a brandului fiind de a oferi un înalt nivel al serviciilor si al calitatii produselor. Sistemul de gestiune integrat oferă informații partenerilor în timp real privind nivelul de stoc pentru fiecare model. Un centru logistic ultramodern ce asigură livrarea comenzilor lansate până la orele 14.00 în aceeași zi prin sistem de curierat sau în maxim 7 zile prin platforma logistică proprie.Procesarea rapida a comenzilor impreuna cu sistemul de transport performant propriu si prin terti ofera o distributie de cea mai inalta eficienta din industrie.

Oferim o varietate mare de produse, peste 650 de metraje din care să alegi, să mixezi și să decorezi. Dacă te grăbești, o parte din materiale se găsesc și sub forma de ready-made la o parte din partenerii noștri.


Imagine Living Textile

Tesaturi in nuante neutre si patternuri simpliste, brandul Imagine Living Textile aduce in prim plan o selectie de articole ready-made menite sa surprinda esenta simplitatii cotidiene. Sub umbrela brandului Imagine, prind viata peste 49 de articole cu dimensiuni si modalitati de prindere diversificate in functie de cerintele de varf a pietei.


Mendola Interior: Made for Soul

READY-MADE

Este brandul ce ofera o produse ready made, perdele si draperii pentru persoane ce apreciaza timpul, au nevoie de solutii rapide, eficiente insa cu un design si o calitate superioare.

Se adreseaza persoanelor cu un ritm alert de viata, cu stil de viata modern, in viteza,  un om aflat în permanentă miscare. Cu toate acestea, acest client nu doreşte să facă rabat de la calitate şi aspect, fapt pentru care are nevoie de soluții rapide şi eficiente în fiecare domeniu al vieţii sale, dar mai ales atunci când vine vorba de spaţiul în care isi desfasoara o mare parte din ea.

TABLOURI & DECORATIUNI PERETE

Produsele disponibile sub umbrela acestui brand sunt tablouri pictate manual pe panza, decoratiuni de perete handmade realizate din lemn, material, sticla.

Tablourile pictate manual sunt vandute neinramate, acestea facand parte dintr-o gama de peste 200 modele disponibile la diversi parteneri in stoc.

ARTICOLE BEDDING: perne, pilote, cearceafuri elastice

Produsele asociate acestui brand sunt lenjerii de pat 100% bumbac, cearceafuri elastice, perne si pilote cu diverse umpluturi (nanofibra, bumbac, pene, mixte).

PROASOAPE BAIE

Baia este spatiul in care te reimprospatezi si te pregatesti pentru a face fata provocarilor aduse de o noua zi. Rasfata-ti simturile cu gama de prosoape 100% din bumbac marca Mendola Interior. Gama de prosoape pentru baie cuprinde o selectie de prosoape din bumbac 100% cu dimensiuni mari, medii sau mici.

Licenta Disney

Personajele Disney ne-au fermecat şi continuă să ne surprindă. Colecţia deosebită Disney creata pentru micuţii noştri este inspirată din mult îndrăgitele animaţii Disney Princess, Cars, Frozen, Pooh, Minnie Mickey si Star Wars. Alăturaţi-vă magiei cu gama noastră licentiata de produse Disney, care include perdele si draperii, lenjerie de pat şi pături, in nuanţe luminoase, frumoase pe care cei mici le vor iubi.

Mendola Fabrics

Este un brand tânăr și vibrant, fondat în 2007. Filosofia noastră este de a oferi clienților o călătorie senzorială unică și o experiență inedită, folosindu-ne de materiale textile moderne și versatile care oferă un stil accesibil și la îndemâna oricui. Mendola Fabrics este un brand ce face parte din familia de branduri Mendola detinuțe de către grupul Mendola prin firmele sale, în acest caz prin firma Deco Center, cu o echipă proprie care dezvolă și inovează continuu.

Toate gamele au fost inteligent concepute pentru a se completa reciproc, de la o colecție la alta, cu o ușurință nemaiîntâlnită de către echipa noastră talentată și creativă, responsăbilă cu dezvoltarea gamelor noastre eclectice de materiale textile destinate perdelelor și draperiilor, de la printuri până la materiale plain.

Paleta de culori Mendola Fabrics

Mendola Fabrics are o paletă de culori distinctă, încorporând o varietate extinsă de nuanțe clasice și contemporane, creative, dar în același timp, ușor de asortat cu orice interior. Colecțiile sunt concepute având o linie clară, care le unește, oferind consistență coloristică întregii game de materiale, dând posibilitatea diferitelor design-uri dintr-o colecție sau alta de a fi folosite împreună, pentru a crea o imagine exclusivă sub semnătura Mendola Fabrics. 

 

Viitorul

Mendola Fabrics își propune să devină unul dintre principalii jucători pe piața din Europa în următorii 10 ani.

Dezvoltând game noi, colecții noi, produse ce se diferențiază prin tematică, design, adaptabilitate și un raport preț calitate optim, adaptându-se totodată piețelor și gusturilor locale pe piețele în care este prezent.

Echipa noastră este pasionată de textile, perdele și draperii astfel că viitorul este asigurat!