Asortarea draperiilor cu pernele decorative

Textilele aduc frumusețe în orice casă, iar în funcție de coloristică și design acestea pot transforma o încăpere comună, într-una cu personalitate. În timp ce draperiile sunt un instrument esențial în amenajarea unei camere, atât din punct de estetic, cât și din punct de vedere funcțional, pernele decorative pot fi privite drept bijuterii care accesorizează spațiul și oferă acestuia un ultim detaliu de finețe.

În realizarea pernelor folosim țesături de draperie, astfel cele două devin accesorii complementare. Pentru ca asocierea draperiilor cu pernele decorative să creeze o atmosferă plăcută și de bun gust, alege pentru casa ta, una dintre următoarele opțiuni:

Optează pentru aceeași țesătură

Cel mai simplu mod în care poți asorta pernele decorative cu perdelele este să optezi pentru același model de material. Astfel camera capată un aspect uniform și nu trebuie să-ți faci griji pentru schema de culoare a acesteia. Folosirea aceluiași model de draperie, atât pentru tratamentul ferestrelor cât și pentru pernele decorative, se potrivește cel mai bine când cele două se află în zone opuse ale camerei.

Asociază textile complementare

Crearea unei simbioze între pernele decorative și modelul draperiilor din încăpere se poate realiza și prin folosirea culorilor complementare. Decorarea în culori complementare se bazează pe principul conform căruia extremele se atrag. Astfel contrastul dintre cele două devine punctul de interes vizual al camerei. Accesorizarea prin țesături diferite denotă curaj și dă posibilitatea creării unor combinații surpinzătoare și îndrăznețe.

Alege textile în nuanțe similare

Dacă preferi interioarele colorate, însă nu vrei ca încăpere să fie prea încărcată, alege nuanțele analog. Galben-portocaliu, portocaliu-roșu sau albastru-violet sunt numai câteva exemple de scheme cromatice tip analog pe care le poți aplica în asortarea pernelor decorative cu draperiile. Oricare din aceste combinatii aduce un plus de interes si armonie pentru spațiul casei tale.

Culorile neutre, potrivite pentru design-uri îndrăznețe

În cazul în care una dintre textilele folosite are o culoare sau un model cu impact vizual puternic, pentru cea de a doua țesătură alege o nuanță neutră. Culori precum albul, griul sau bejul pentru pernele decorative, vor completa perfect modelul îndrăzneț al draperiei și vor avea rol de susținere în schema coloristică a camerei.