New column

Trendul SPLENDOR: frumusețea erelor de aur

Frumusețea erelor trecute poate fi savurată prin intermediul designului. Trendul Splendor își propune să regăsească strălucirea erelor de aur prin proiectarea unui spațiu desprins dintr-o lume de demult. Agitația cotidiană ne invită adesea să privim spre trecut, spre vremuri în care ritmul era mai puțin intens, în care opulența materialelor și combinațiile prețioase de culori se materializau în expresii tangibile ale creativității.

Textura țesăturilor este una rafinată, ultra finisată, plăcută la antingere, rolul tactil fiind unul deosebit de important. Rolul tactil al țesăturilor este la fel de important precum cel vizual. Pentru proiectarea unor spații luxuriante, în stil vintage, adesea sunt folosite combinații contrastante de materiale prețioase (catifea și lemn). Materialele sunt și ele alese în nuanțe contrastante, culori grave, intense, alături de culori pale, neutre.  Țesăturile vin adesea stilizate cu pliuri generoase, pense originale. 

Trendul SPLENDOR în colecțiile Mendola Fabrics

Perdelele și draperiile Mendola Fabrics pășesc în lumina luxuriantă a erelor trecute prin colecțiile de referință Quadra și Monograma, însă și cu articole prețioase din colecția Axioma – grație paletei cromatice și a aspectului texturat finisat. Direcțiile estetice ale țesăturilor Mendola Fabrics sunt orientate spre sfera sofisticată și spre cea clasică, împărțind trendul dedicat splendorii în două sub-ramuri: vintage și clasic. 

Sfera vintage:

Perdelele și draperiile din sfera vintage sunt formate din țesături prețioase și texturate, în culori grave și intense, cu patternuri simplificate, rolul tactil fiind deosebit de important. Paleta cromatică implică nuanțe de burgundy, muștariu, roz, cărămiziu și maroniu. 

Sfera clasică:

Sfera clasică implică perdele și draperii cu modele clasice, broderie, în nuanțe de gri, crem, alb, albastru, kaki sau negru.

Coș de cumpărături