New column

Trendul GLAMOUR: inspirație din estetica teatrală

Ritmul intens al vieții de zi cu zi, evenimentele cu fast la care participăm, lumina reflectoarelor ațintite asupra pieselor teatrale, lansările grandioase la nivel internațional ale producțiilor cinematice – toate acestea conturează tabloul unei lumi glamour, în care experiențele individuale sunt intense și puternic share-uite în mediul online. Designerii din întreaga lume se inspiră zi de zi din emergența digitalului cu artizanatul, creând o lume spectaculoasă. 

Țesăturile inspirate din universul glamour sunt mai puțin convenționale, au patternuri puternice, abstracte, în nuanțe irizante. Texturile stimulează simțul tactil, contribuind la crearea unui ambient original.

 

Suprafața texturată a țesăturilor de multe ori este reliefată, cu modele și printuri 3D, menite să sublinieze stilul eclectic dominant. Detaliile scânteietoare, luciul electric al materialulul, dar și patternurile digitale, completează tabloul futuristic și exuberant al acestui stil. 

Trendul Glamour în colecțiile Mendola Fabrics

Inspirate din estetica teatrală, dar cu influențe din universul digital, țesăturile de perdele și draperii au capacitatea de a capta atenția și de a propulsa întregul design într-un spațiu glamour, fermecător, unde granițele dintre realitate și utopie se estompează prin intermediul tehnologiei și al spațiului virtual. 

 

Patternurile perdelelor și draperiilor sunt puternice, abstracte, iar culorile intens pigmentate evidențiază o paletă cromatică irizantă și captivantă. De asemenea, specifice acestui trend, sunt și modelele cu reflexii metalice sau cele care au patternuri cu accente de sclipici. 

Coș de cumpărături